Home » Advertorial » Cum s-au schimbat tendințele genților pentru femei?

Cum s-au schimbat tendințele genților pentru femei?

Publicat: 19.09.2022
Cum s-au schimbat tendințele genților pentru femei?

Chiar dacă pare greu de crezut, gențile au fost alături de noi încă din cele mai vechi timpuri. Doar că, în trecut, ele nu erau reprezentative numai pentru femei, ci erau purtate și de bărbați. De-a lungul timpului, gențile au cărat în ele secrete și au scos în evidență rangul purtătorului. Dacă ești fană al acestui accesoriu, atunci în următoarele rânduri poți citi mai multe despre istoria și tendințele genților pentru femei.

Care este istoria termenului “geantă”?

Cu toate că gențile au fost prezente cu mult înaintea primei menționări, prima dată când s-a notat termenul de “geantă” a fost în Evul Mediu, în secolul al XIV-lea. La acel moment, gențile erau doar niște mici saci confecționați din pânză care se prindeau de curea. Timpul a trecut și gențile au început să fie utilizate tot mai des, mai ales pentru că oamenii au început să se miște mai mult și în tot acest timp aveau nevoie de locuri în care să își țină lucrurile.

La începutul secolului XX gențile erau mai mult decât simple geamantane. Existau o varietate de modele dintre care se putea alege. Damele care aveau un serviciu utilizau genți mari din piele și chiar și diplomate, valize.

După primul război mondial apare poșeta, care are denumirea venită de la diminutivul cuvântului franțuzesc pentru “buzunar”, anume “poche”. Astfel că până în anii ’30, aproape toate modelele de genți erau prezente: cele cu un singur mâner, cele care se poartă pe umăr, cele care se poartă pe braț și altele.

Vremurile în care trăim sunt caracterizate de mobilitate și viteză. Femeia acestor vremuri este modernă și iese din tipare, nu se limitează la a fi doar casnică sau femeie de carieră. Din acest motiv, o borsetă femei este un accesoriu potrivit și binevenit. O borsetă are, pe lângă rolul practic, și un rol estetic clar și poate face parte cu succes din aproape orice garderobă. Fie că sunt din piele sau material textil, modelele de borsete pe care le poți vedea aici  borsete pot fi accesoriul potrivit pentru mai multe ocazii.

Din ce garderobe poate face parte o borsetă pentru femei?

Purtatul borsetei pe piept, în diagonală, reprezintă stilul modern de a purta o borsetă. Astfel borseta va arăta mai mult ca o poșetă. Aspectul va fi la superlativ dacă vei purta o jachetă de blugi sau un pulover.

O borsetă peste îmbrăcămintea exterioară va fi ușor de aranjat. Poartă borseta peste jachetă, pe post de curea sau bagă-ți cămașa în pantaloni pentru a atrage atenția asupra borsetei pe care o porți. Încearcă un costum din două piese cu pantaloni și jachetă asortate. Pe dedesubt poartă un tricou alb simplu sau un body, apoi pune borseta sus pe talie pentru a închide jacheta.

Ai ocazia să vezi aici haine dama mai multe piese vestimentare ce merg purtate împreună cu o borsetă femei.

Dacă aspectul ținutei tale este simplu, nu îți face griji, folosește o borsetă ca piesă care să dea culoare. Alege un model îndrăzneț și culori strălucitoare pentru a completa ținuta. Dungile, bulinele, camuflajul și triunghiurile arată foarte bine cu o ținută monocromatică.

O borsetă poate fi purtată și la un eveniment semi-formal. Optează pentru o borsetă de dimensiuni mici care să se asorteze la o rochie sau la un costum. O borsetă mică de culoare închisă poate fi alegerea perfectă. Încearcă un model ce are o curea subțire sau un lanț delicat.

Gențile au avut o evoluție în ton cu nevoile societății. În prezent, aspectul estetic îl întrece pe cel practic. O borsetă este mai mult decât un accesoriu, ea este un mod în care femeia modernă alege să se exprime. Alege un model care îți place și poartă-l cu încredere, pentru că vei face o impresie bună oriunde te-ai duce.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase