Home » D:News » Scene parcă desprinse din „Cartea Junglei”, filmate în Parcul Național Piatra Craiului

Scene parcă desprinse din „Cartea Junglei”, filmate în Parcul Național Piatra Craiului

Scene parcă desprinse din „Cartea Junglei”, filmate în Parcul Național Piatra Craiului
Sursa foto: Regia Națională a Pădurilor - Romsilva
Publicat: 16.10.2022

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a dat publicității imagini care aduc aminte de celebra „Cartea Junglei”, surprinse în Parcul Național Piatra Craiului. 

„Scene parcă desprinse din celebra Cartea Junglei în pădurile Parcului Național Piatra Craiului, unde urșii, aidoma simpaticului personaj Baloo, se scarpină copios de scoarța arborilor”, au explicat reprezentanții Romsilva pe o rețea de socializare online.

„Dincolo de aspectul amuzant, scărpinatul de coaja arborilor este un gest cât se poate de practic și are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilalți urși simțind imediat, cu simțul lor olfactiv foarte dezvoltat, mirosul lăsat pe arbori”, au mai precizat reprezentanții Romsilva.

„Cartea Junglei” în pădurile din Parcul Național Piatra Craiului

Pădurile din Parcul Național Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos, potrivit Romsilva.

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele #Brașov și #Argeș, din care 10.860 de hectare păduri , din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase