Home » D:News » Elon Musk, criticat de Joe Biden. Cum l-a supărat pe președintele Statelor Unite?

Elon Musk, criticat de Joe Biden. Cum l-a supărat pe președintele Statelor Unite?

Elon Musk, criticat de Joe Biden. Cum l-a supărat pe președintele Statelor Unite?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.11.2022

Preşedintele american Joe Biden a declarat că Elon Musk a achiziţionat Twitter ca să răspândească minciuni în întreaga lume.

Twitter şi-a concediat jumătate din angajaţii care erau responsabili pentru prevenirea răspândirii dezinformării şi a ştirilor false.

Între timp, agenţii de publicitate au retras cheltuielile pentru platformă pe fondul preocupărilor legate de moderarea conţinutului, potrivit Reuters.

„Elon Musk cumpără o platformă care propagă minciuni în întreaga lume”

Biden a spus la o strângere de fonduri: „Şi acum de ce suntem cu toţii îngrijoraţi: Elon Musk iese şi cumpără o platformă care propagă minciuni în întreaga lume… Nu mai există editori în America. Nu există editori. Cum pot copiii noştri să înţeleagă ce este în joc?”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat în faţa reporterilor că preşedintele Biden a fost foarte clar cu privire la necesitatea interzicerii discursului instigator la ură şi a dezinformarii.

„Această convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook şi la orice alte platforme de social media unde utilizatorii pot răspândi informaţii greşite”, a spus ea.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase