Home » Cultură » Podul Minciunilor, unul dintre principalele puncte de atracție din Sibiu

Podul Minciunilor, unul dintre principalele puncte de atracție din Sibiu

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.12.2021

Sibiu nu duce lipsă de locuri frumoase, însă Podul Minciunilor din centrul istoric al orașului rămâne unul dintre principalele puncte de atracție pentru turiști. 

Încadrat de lampadare care aduc aminte de vremuri demult apuse și decorat cu flori frumoase, podul de fier care face legătura între Piața Mică și Piața Huet din Sibiu poate fi un loc deosebit de romantic pentru mulți vizitatori.

Însă, dacă ar fi să dăm crezare legendelor locale, Podul Minciunilor din Sibiu nu este doar o oportunitate pentru fotografii memorabile. Construit inițial ca un pod de lemn cândva în urmă cu 200 de ani, podul și-a dobândit numele în urma unui mit local, conform căruia podul ar avea „urechi” și puteri magice.

Ce spun legendele despre Podul Minciunilor din Sibiu?

Se spune că Podul Minciunilor îi demască pe mincinoși și trișori, scârțâind și tremurând atunci când sunt rostite minciuni în orașul Sibiu. De asemenea, se mai spune că, dacă un om mincinos ar încerca să îl treacă, Podul Minciunilor s-ar prăbuși.

Sursa foto: Profimedia

O altă legendă spune că Podul Minciunilor și-a primit denumirea pentru că era un loc preferat pentru întâlniri amoroase. Soldații s-ar fi întâlnit aici cu frumoase domnișoare și ar fi făcut promisiuni pe care nu aveau de gând niciodată să le respecte.

Un exemplu pentru importanța adevărului

Podul de fier de astăzi a fost construit pentru a-l înlocui pe predecesorul său în 1858, însă legendele au continuat și sunt deseori folosite ca exemplu dat de părinți copiilor pentru a evidența importanța adevărului. Totodată, Podul Minciunilor a fost primul pod din fontă construit pe teritoriul României și al doilea construit în Europa.

Podul Minciunilor a devenit un simbol important al orașului Sibiu și o destinație populară pentru turiști, însă, dacă aveți de gând să îl traversați, aveți mare grijă ce minciuni spuneți!

Vă mai recomandăm să citiți și:

Descoperire impresionantă sub podeaua Bisericii fortificate din Miercurea Sibiului

Turnul Sfatului, un simbol al orașului Sibiu. Cum a fost folosit de-a lungul anilor

Toledo, cel mai reprezentativ oraș pentru cultura și tradiția spaniolă

Varșovia, cel mai mare oraș și centru cultural al Poloniei

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase