Home » D:News » Ce amendă a primit o femeie care a urcat pe piramida sacră a lui Kukulkan?

Ce amendă a primit o femeie care a urcat pe piramida sacră a lui Kukulkan?

Publicat: 08.12.2022

O femeie care a escaladat ilegal piramida Kukulkan a fost amendată de autoritățile locale. Cunoscută și drept Templul lui Kukulkan, piramida mezoamericană în trepte este aflată în centrul sitului arheologic Chichén Itzá, situat în statul mexican Yucatán.

Piramida a fost construită de mayași între secolele al VIII-lea și al XII-lea d.Hr. și este dedicată lui Kukulkan, zeitatea șarpe cu pene a mayașilor yucateci, strâns legată de Quetzalcoatl, o zeitate cunoscută de azteci și de alte culturi din centrul Mexicului din perioada postclasică.

Din 2006, Institutul Național de Antropologie și Istorie (INAH) din Mexic, a început să închidă accesul public la monumente pentru a preveni continuarea eroziunii. Deși vizitatorii se pot plimba în jurul lor, nu mai pot urca sau intra în camere.

Femeia, amendată cu 5.000 de pesos pentru încălcarea legii

În noiembrie 2022, femeia, identificată ca Abigail Villalobos, în vârstă de 29 de ani, a escaladat ilegal Templul lui Kukulkan și a intrat în camera de pe terasa superioară. După ce a ieșit, femeia a început să danseze sfidător.

După ce a coborât treptele piramidei, Villalobos a fost întâmpinată de o mulțime furioasă care a strigat „închisoare, închisoare închisoare, închisoare” și „idioată”, deși femeia părea relativ neafectată.

Villalobos a fost apoi escortată de la fața locului și dusă în comunitatea din apropiere, Tinum, acolo unde a primit o amendă de 5.000 de pesos, aproximativ 250 de dolari. Utilizatorii de pe rețelele de socializare au susținut că Villalobos ar trebui să devină un exemplu și că ar trebui să fie aduse acuzații federale împotriva sa.

Autoritățile locale nu au transmis altfel de sancțiuni pentru Villalobos

Autoritățile INAH nu au comentat dacă vor intenta o acțiune legală directă împotriva lui Villalobos, conform Heritage Daily.

„Oamenii, chiar și în vacanță, trebuie să înțeleagă că acțiunile au consecințe și că legea este lege. Dacă femeia este lăsată să scape cu o palmă peste mână și atât, atunci transmitem cu adevărat un mesaj greșit”, a declarat avocatul Raúl López, stabilit în Chetumal.

Vă mai recomandăm și:

Trenul Maya, unul dintre cele mai ambițioase proiecte din Mexic, blocat de un judecător

Arheologii din Creta au găsit un vechi odeon roman. Ce au scos la iveală săpăturile?

Sute de situri antice ale mayașilor, ascunse sub Mexicul de azi, dezvăluie o influență misterioasă

Un mormânt vechi de 2300 de ani a fost descoperit în Mexic

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase