Emoție oferită de echipa de canotaj feminin 8+1 a României! Aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice

22 12. 2022, 16:56

România s-a prezentat foarte bine la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, dovadă și medalia de aur cucerită de echipajul de 8+1 feminin.

În competiția din Cehia, echipajul format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria-Ştefania Petreanu, a fost pe prima treaptă a podiumului.

Medaliată cu bronz la Olimpiada de la Rio, în 2016, Mădălina Bereș a fost descoperită la vârsta de 14 ani de antrenoarea Mariana Maliș, la o selecție făcută în comuna natală. Așa a ajuns la Orșova, unde s-a îndrăgostit de canotaj. „Având în vedere că la Jocurile Olimpice din 2020 n-am făcut o finală atât de bună, ne dorim în 2024 să facem o cursă ca la Mondialul acesta, pentru că putem. Eu cred că se poate”, a spus Mădălina Bereș, pentru ProSport.

Medalie de aur după cinci ani pentru România, în proba-regină a canotajului

La Racice, echipajul de 8+1 feminin a depășit Olanda și Canada, care au completat podiumul.

Performanța fetelor noastre a fost una senzațională, mai ales că România nu mai câștigase aurul în această probă de la Campionatele Mondiale din 2017, care au avut loc în Finlanda, la Sarasota.

Citește continuarea pe ProSport!