Home » D:News » 351 de specii noi descrise și numite în 2022 de către Muzeul de Istorie Naturală din Londra

351 de specii noi descrise și numite în 2022 de către Muzeul de Istorie Naturală din Londra

Publicat: 05.01.2023

De la 34 de specii de molii la trei noi specii de dinozauri și 19 noi specii de insecte-băț, cercetătorii și oamenii de știință de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, Anglia, au descris 351 de specii noi în 2022 și le-au dat tuturor denumiri științifice, astfel încât acestea să poată fi mai bine protejate în viitor.

Printre cele 351 de specii noi se numără o nouă specie de gecko din Seychelles, doi bondari din Asia și șapte specii de broaște, dintre care șase broaște mexicane minuscule. Aceste broaște sunt mai mici de 8 milimetri, ceea ce înseamnă mai puțin decât o monedă de 1 ban.

Alte descoperiri captivante includ un cărăbuș vechi de 35 de milioane de ani prins în chihlimbar ucrainean. Acesta a dezvăluit că clima din Ucraina trebuie să fi fost semnificativ mai blândă atunci când insecta trăia, în Eocenul târziu.

Această descoperire a făcut parte dintr-o colaborare internațională de cercetare care a implicat oameni de știință din Republica Cehă, Letonia, Rusia, Ucraina și Regatul Unit, notează IFL Science.

„Am considerat important să rămânem împreună pentru a ne ajuta unul pe altul și pentru a obține cel mai bun rezultat posibil ca echipă, în ciuda situației actuale (din Ucraina)”, a explicat dr. Dmitri Telnov.

„Prin această descoperire nu sortăm sau judecăm niciun coleg, ci transmitem un mesaj clar comunității științifice că războiul poate fi încheiat doar dacă rămânem uniți și ne sprijinim reciproc”, a subliniat el.

351 de specii noi, descrise în 2022

Grupul cu cele mai multe noi adăugări în 2022 este cel al viespilor. Au fost descrise și numite 85 de noi specii, printre care o specie frumoasă de parazit cu aripi extraordinare asemănătoare penelor. Se crede că aceste specii ar putea fi benefice pentru industria agriculturii deoarece servesc la parazitarea ouălor de tripsii (care pot provoca daune culturilor) și ar putea fi importante în înțelegerea diferitelor metode de control biologic.

„Nu este o surpriză că noile specii de viespi au ieșit pe primul loc, este doar o surpriză că viespile nu ajung pe primul loc în fiecare an”, a explicat dr. Gavin Broad, expert în himenoptere, grup care conține și viespile.

„Abundența viespilor parazitoide face ca ordinul Hymenoptera să fie cel mai bogat în specii, dar este mult în urma altor grupuri în ceea ce privește descrierea de specii”, a adăugat el.

Numeroase noi specii fascinante

Alte specii fascinante includ un centiped cu un număr de segmente care nu a mai fost văzut niciodată de oamenii de știință, șapte specii de muște noi și doi viermi policheți descoperiți în adâncurile oceanului.

Și nu doar animale au ajuns pe listă, ci au fost descrise trei noi specii de minerale, 11 noi specii de alge atât dispărute, cât și existente, și chiar patru noi specii de plante din Asia de Sud.

Și să nu uităm că acestea sunt doar speciile numite de un singur muzeu, anul trecut fiind descoperite numeroase specii și de către alte entități.

Vă recomandăm să citiți și:

Chiar și păsările au personalitate. Cum le ajută în lupta cu schimbările climatice?

O inteligență uimitoare. Ce are în comun creierul uman cu cel al caracatițelor?

Unele specii de păianjen au evoluat să fie ființe sociale, deși nu au creier

Ecosistemul fluviului Tamisa se degradează alarmant, arată studiile pe midii

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase