O femeie condamnată la moarte pentru uciderea a doi bărbați s-a înecat cu mâncare și a murit

17 01. 2023, 03:00
Sursa foto: Shutterstock

O femeie care a fost condamnată la moarte pentru uciderea a doi bărbați în 2009 și încarcerată într-un centru de detenție din Hiroshima, Japonia, s-a înecat cu mâncare și a murit, potrivit The Japan Times.

Miyuki Ueta, în vârstă de 49 de ani, era condamnată pentru uciderea a doi bărbați cărora le datora bani, în 2009.

Ueta și-a pierdut cunoștința în timp mânca în centrul de detenție din Hiroshima, sâmbătă seara.

Femeia a fost dusă la spital, unde s-a confirmat decesul prin sufocare, potrivit Ministerului Justiției din Japonia.

Personalul a încercat să îi scoată mâncarea din gură

Incidentul a avut loc în jurul orei 16:20. Personalul de la centrul de detenție din Hiroshima a încercat să îi scoată mâncarea din gură și a luat alte măsuri, dar moartea ei a fost confirmată în jurul orei 18:55, a precizat ministerul.

În urma decesului femeii, numărul deținuților condamnați la moarte aflați în centrele penale din Japonia se ridică la 105.

Sentința de condamnare la moarte a lui Ueta a fost finalizată în iulie 2017, după ce Curtea Supremă a confirmat hotărârile instanțelor inferioare. Instanța supremă a declarat că inculpata a comis crimele premeditate și „crude, bazate pe intenții ferme de a ucide” și că poartă „o responsabilitate penală gravă”.

O femeie care a folosit somnifere pentru a-și droga victimele

Potrivit hotărârilor instanțelor inferioare, Ueta l-a drogat pe șoferul de camion Kazumi Yabe, în vârstă de 47 de ani, și l-a înecat în mare în aprilie 2009 și l-a drogat și l-a înecat într-un râu pe proprietarul unui magazin de electronice Hideki Maruyama, în vârstă de 57 de ani, în luna octombrie a aceluiași an.

În ambele cazuri, femeia a folosit somnifere pentru a-și droga victimele, se arată în hotărârile judecătorești. Ueta, care le datora bani ambelor victime, și-a susținut nevinovăția, iar verdictele s-au bazat în principal pe dovezi circumstanțiale, inclusiv pe faptul că Ueta a fost ultima persoană care s-a întâlnit cu bărbații înainte ca aceștia să dispară. De asemenea, ea a obținut în prealabil somnifere. Instanțele inferioare au constatat că Ueta a fost motivată de dorința de a evita rambursarea datoriilor pe care le avea față de victime.