Home » D:News » Un bărbat susține că s-a trezit din anestezie în timpul operației la coloană

Un bărbat susține că s-a trezit din anestezie în timpul operației la coloană

Publicat: 23.01.2023

Un proces în instanță a pornit de la o întrebare fascinantă. Au fost sau nu coșmarurile recurente ale unui bărbat dovada unui malpraxis? Cazul are loc în Statele Unite și pornește de la sentimentul unui fost pacient că s-ar fi trezit de mai multe ori în timpul unei operații. Cel blamat este anestezistul, despre care s-a descoperit că avea licența suspendată.

Randy Dalo susține că, de când a fost operat la coloană pentru o problemă la un disc cervical la Spitalul Universitar UC San Diego în 2017, a avut coșmaruri recurente în care se trezea în timpul intervenției chirurgicale. Dalo crede că acestea sunt dovezi ale unor fapte reale, potrivit Futurism.

În viziunea care ar putea fi sau nu o amintire reală, Dalo, a cărui soție, Karen, a lucrat la spitalul UCSD timp de 30 de ani, inclusiv ca tehnician chirurgical, povestește că s-a trezit cu lumini în ochi și cu oameni îmbrăcați în echipament de spital în jurul său. Deși este destul de rar, acest lucru se poate întâmpla, deși, din fericire, puțini oameni își amintesc. Societatea Americană a Anesteziștilor spune că doar una sau două persoane din fiecare 1.000 puse sub anestezie vor avea vreun fel de conștientizare.

Spitalul neagă că bărbatul s-ar fi trezit în timpul operației

Deși spitalul neagă că Dalo s-a trezit în timpul operației, cazul bărbatului este sprijinit de faptul că soția sa a descoperit la scurt timp după intervenție că anestezistul avea licența suspendată. În plus, anestezistul a fost găsit inconștient pe podeaua unei toalete din spital, cu vomă pe halat și cu seringi goale împrăștiate în jurul său, care conțineau anestezic.

În afară de conducerea spitalului, în procesul lui Dalo mai sunt menționați anestezistul, fostul șef al departamentului de anestezie de la UCSD și o asistentă, pentru că ar fi mușamalizat dependența anestezistului, ar fi falsificat înregistrări și ar fi mințit cuplul în legătură cu asta.

Avocații spitalului spun că, deși UCSD nu neagă și nici nu aprobă furtul de medicamente sau folosirea lor în timpul programului de către anestezist, aceștia pot dovedi prin intermediul sistemului sofisticat de măsurare din sala de operație faptul că bărbatul a fost sub anestezie pe tot parcursul intervenției.

O posibilă „conștientizare tranzitorie”

Avocatul apărării, David Weiss, a susținut că visele lui Dalo nu sunt o dovadă de „conștientizare intraoperatorie” – termenul tehnic pentru trezitul în timpul operației – ci mai degrabă ar putea fi un exemplu de „conștientizare tranzitorie”, starea adesea neclară în care se află oamenii atunci când se trezesc din anestezie.

În timp ce o mare parte din proces, conform presei locale, se va concentra pe antecedentele anestezistului în ceea ce privește abuzul de droguri, întregul concept de a avea coșmaruri recurente despre trezirea în timpul unei operații și de a descoperi apoi că anestezistul tău nu numai că a fost suspendat, dar abuza de medicamentele din spital este cel puțin spus înfiorător.

Vă mai recomandăm și: 

Efectele neașteptate ale analgezicelor ar putea fi explicate de un nou studiu

Iată cum repornește creierul uman după anestezie

Terapia cu electroșocuri, mai eficientă în tratarea depresiei decât ketamina

Studii recente arată o legătură între coșmaruri și bolile cardiovasculare

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase