Porsche a greșit prețurile în China. Ce mașini a vândut la preț de chilipir?

05 02. 2023, 08:00
Foto: Pixabay

Un model Porsche a fost scos din greșeală la vânzare la preț de chilipir. Un comerciant din China a făcut o greșeală în timpul promoției și a atras numeroși cumpărători.

Clienții au descoperit că un anunț online pentru o mașină sport de lux era prea bun pentru a fi adevărat. Un dealer Porsche din orașul Yinchuan a scos la vânzare un vehicul nou la prețul de 124.000 de yuani (18.300 de dolari). În mod normal, modelul Panamera are un preț de pornire de 148.000 de dolari.

Promoția a atras sute de cumpărători care s-au grăbit să obțină ceea ce părea a fi un chilipir. Un purtător de cuvânt al producătorului auto german a declarat pentru BBC că promoția „conținea o greșeală gravă în prețul de vânzare” și a fost retrasă imediat.

Porsche a greșit prețurile în China

„Deoarece exista un singur vehicul în stoc, în conformitate cu procedura de vânzare, Porsche Centre Yinchuan a comunicat cu primul client care a făcut o taxă de rezervare online și a negociat un rezultat acceptabil”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

De asemenea, reprezentanța a contactat „fiecare ofertant în parte și a explicat situația prezentând scuze”.

Informația incorectă a fost postată pe 30 ianuarie, iar clienții care au plătit taxa de rezervare de 911 yuani au primit banii înapoi, a precizat Porsche.

Porsche a început să vândă mașini în China continentală în urmă cu mai bine de 20 de ani. În ultimii ani, compania și-a extins rețeaua în a doua cea mai mare economie a lumii. China este acum cea mai mare piață unică a Porsche la nivel global, cu vânzări în valoare totală de 6,2 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului trecut.