Home » D:News » Un balon nord-coreean a intrat în spațiul aerian al Coreei de Sud

Un balon nord-coreean a intrat în spațiul aerian al Coreei de Sud

Un balon nord-coreean a intrat în spațiul aerian al Coreei de Sud
Foto: Pixabay
Publicat: 08.02.2023

Armata Coreei de Sud a urmărit un balon nord-coreean care a pătruns câteva ore în spaţiul aerian al ţării, însă autorităţile aeronautice nu cred că dispozitivul a reprezentat vreun pericol.

Balonul nord-coreean a pătruns, duminică, în spaţiul aerian sud-coreean, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Seul, precizând că au fost luate măsuri, fără a oferi detalii, informează agenţia Reuters.

Aparatul a ieşit după câteva ore din spaţiul aerian sud-coreean, iar autorităţile militare cred că era un balon meteorologic, nu de recunoaştere, a afirmat un oficial de la Seul, sub protecţia anonimatului, conform agenţiei de presă Yonhap.

Spațiul aerian al Coreei de Sud, traversat de un balon nord-coreean

Incidentul raportat de Seul intervine după ce armata americană a doborât sâmbătă un balon de recunoaştere al Chinei depistat în spaţiul aerian al Statelor Unite.

Relaţiile sunt tensionate între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Regimul de la Phenian a efectuat numeroase teste balitice în 2022, în timp ce armata sud-coreeană efectuează exerciţii comune cu Statele Unite. Cinci drone nord-coreene au fost depistate în decembrie 2022 în spaţiul aerian sud-coreean.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase