O femelă de gibon din Japonia a născut deși trăia singură în cușcă

18 02. 2023, 00:00

Îngrijitorii de la o grădină zoologică cred că au rezolvat misterul modului în care o femelă de gibon din Japonia a rămas însărcinată, în ciuda faptului că trăia singură în cușca sa.

Momo, o femelă de gibon din Japonia în vârstă de 12 ani, și-a șocat paznicii de la Grădina Zoologică și Grădina Botanică Kujukushima din Nagasaki în februarie 2021, când a născut, în ciuda faptului că nu avea o companie masculină cunoscută.

Acum, doi ani mai târziu, în urma unui test ADN al puiului, angajații de la grădina zoologică au descoperit cine este tatăl și chiar au o teorie despre cum s-au împerecheat gibonii.

O femelă de gibon din Japonia a născut, deși locuia singură

Testul a arătat că tatăl este Itō, un gibon dintr-o specie diferită, în vârstă de 34 de ani, care se afla într-o incintă adiacentă lui Momo în perioada în care aceasta a rămas însărcinată, scrie CNN.

Grădina zoologică a declarat că crede că Momo și Itō au reușit să se împerecheze printr-o mică gaură dintr-o placă de oțel dintre cuștile lor. Gaura măsura aproximativ 9 milimetri în diametru.

Puiul de maimuță, care nu a fost încă botezat, cântărește acum aproximativ 2 kilograme și „crește sănătos” sub atenția iubitoare a lui Momo, a spus grădina zoologică.

„Este o viață prețioasă venită pe lume, vom continua să avem grijă de el și să sperăm că va trăi o viață lungă și sănătoasă”, a spus Hideki Hisano, director adjunct al grădinii zoologice.

Ce sunt gibonii?

Gibonii sunt printre cele mai mici maimuțe, dar au voci cântătoare puternice care s-au dezvoltat într-un limbaj elaborat; în plus, se pot balansa de la o ramură la alta la viteze de până la 56 km/h.

Există zeci de specii de giboni care sunt originare din diverse părți ale Asiei, din nord-estul Indiei până în China și până în arhipelagul Borneo.

Vă recomandăm să citiți și:

România importă cartofi congelați, deși exportă cartofi proaspeți

Ce schimbări sunt pregătite pentru WhatsApp?

Oile care trec prin evenimente stresante împreună creează o legătură care le unește ulterior

O companie a creat fileul de somon pe bază de plante