Vă întrebați cum arată cel mai mare laptop din lume? Un cuplu l-a construit!

05 03. 2023, 00:00

Ați încerca vreodată să construiți cel mai mare laptop din lume? Poate că nu. Dar YouTuberii Evan și Katelyn, care sunt mereu pregătiți pentru provocări, tocmai au făcut-o.

Ce a declanșat acest proiect? Vloggerii și-au dat seama că companiile de tehnologie sunt într-o cursă pentru a construi dispozitive mici, așa că s-au gândit să aleagă drumul opus.

În prezent, cel mai mare laptop convențional măsoară 21 de inchi, în timp ce un monitor de computer are 32 de inchi. Într-un videoclip de pe YouTube, Evan și Katelyn au construit un model de 43 de inchi folosind un televizor Samsung M70B.

Cum a fost construit cel mai mare laptop din lume?

În mare parte, laptopul este fabricat din placaj susținut de cadre din aluminiu extrudat cu o balama care permite ridicarea și coborârea ecranului de 43 de inchi.

A fost aleasă o tastatură mecanică Redragon K605 supradimensionată. Și producătorii au asigurat un touchpad de la LTC de dimensiunea unei tablete, ceea ce elimină necesitatea unui mouse, scrie Interesting Engineering.

Cea mai mare provocare pentru a construi cel mai mare laptop din lume a fost, fără îndoială, găsirea unei baterii potrivite. Cuplul a instalat două baterii de 150 W, una pentru a alimenta ecranul și una pentru computer, și o a treia baterie mai mică pentru luminițe.

Ce specificații are dispozitivul?

Când vine vorba de hardware, youtuberii au ales un kit Intel NUC 11 Enthusiast cu un procesor Intel Core i7-1165G7 de 2,8 GHz de a 11-a generație și o placă grafică NVIDIA RTX 2060. Această configurație îi va permite cuplului să joace diverse jocuri pe ecranul enorm.

După ce Evan și Katelyn s-au hotărât asupra hardware-ului principal, au imprimat 3D piese din plastic, au tăiat lemn, au conceput logo-uri și au pus totul la un loc.

Laptopul și efortul depus sunt impresionante. Dar este cel mai mare din lume? Încă nu există o confirmare oficială. Poate fi purtat într-un rucsac? Desigur că nu. Laptopul cântărește aproximativ 45 de kilograme și funcționează cel mai bine… pe birou. Dar aceste lucruri nu au împiedicat distracția realizării dispozitivului.

Vă recomandăm să citiți și:

Un veteran nepalez, rămas fără ambele picioare, plănuiește să ajungă pe vârful Everest

Ce probleme de sănătate are Elon Musk? „N-aș dori nimănui această durere”

Un pesticid care ucide foarte eficient a fost botezat după Keanu Reeves

Planșeul din Piața Unirii, un pericol pentru șoferi și pietoni. Specialiștii propun refacerea de la zero