Home » D:News » Elon Musk își construiește propriul oraș în statul Texas

Elon Musk își construiește propriul oraș în statul Texas

Publicat: 15.03.2023

Elon Musk își construiește propriul oraș, sau cel puțin asta plănuiește, la periferia orașului Austin, din Texas.

Elon Musk își construiește propriul oraș și acesta s-ar numi „Snailbrook”, botezat după mascota gasteropodă a The Boring Company, fondată de Musk, și ar fi fost descris atât de Musk, cât și de angajații săi, drept viziunea sa pentru o „Utopie din Texas” de-a lungul râului Colorado, unde angajații SpaceX, Boring Company și Tesla pot trăi, pot lucra și se pot juca și de unde să nu aibă nevoie să plece niciodată.

De asemenea, Claire „Grimes” Boucher, fosta iubită a lui Musk, și Kanye „Ye” West, rapperul antisemit care a spus recent că este fanul lui Hitler, s-au consultat cu privire la designul orașului.

Elon Musk își construiește propriul oraș. De ce este acest lucru îngrijorător?

Deci, în esență, un întreg oraș în care angajații lucrează, precum și trăiesc și se joacă sub privirea atentă a lui Musk. Sună mai degrabă distopic decât utopic, având în vedere istoricul „orașelor de companii”, care din punct de vedere istoric au fost predispuse la exploatare, notează Futurism.

Desigur, dacă s-ar supune la vot „CEO-ul cel mai probabil să-și construiască propriul oraș”, Musk probabil ar câștiga.

Dar dacă un astfel de oraș ar putea deveni o „utopie”, este mult mai puțin sigur. În ciuda absolutismului său autoproclamat în ceea ce privește libertatea de exprimare, miliardarul nu a fost niciodată prietenos cu disidențele sau criticile din oricare dintre numeroasele sale companii.

Preluarea Twitter, în special, i-a oferit publicului un nou loc în primul rând pentru a vedea exact cât de puțin îi place lui Musk să fie contrazis, existând mai multe relatări care susțin că el se înconjoară din ce în ce mai mult de adulatori în timp ce concediază angajații pentru pur și simplul fapt că nu sunt de acord cu el.

Ce a făcut Musk până în prezent în vederea realizării acestui plan?

Într-o notă mai realistă, Musk este, de asemenea, un oponent vocal al reglementării, iar construirea propriei sale municipalități i-ar oferi aproape sigur multă putere personală consolidată asupra a ceea ce el și companiile sale au voie să facă.

Într-adevăr, conform The Wall Street Journal , directorii de la The Boring Company au „discut și cercetat încorporarea orașului din comitatul Bastrop”, o zonă care se află la aproximativ 56 de kilometri în afara Austin, unde se construiesc în prezent unitățile SpaceX și Boring, surse spunând că acest lucru i-ar permite antreprenorului „să stabilească niște reglementări în propria sa municipalitate și să-și accelereze planurile”.

Elon Musk își construiește propriul oraș și a început deja să facă ceva progrese alături de colaboratorii săi. „Entitățile legate de” companiile lui Musk și directorii acestora au achiziționat un total de 1.400 de hectare de teren în zona Austin în ultimii trei ani.

Articolul WSJ mai susține și că unele nume de străzi, printre care „Boring Boulevard”, „Waterjet Way” și „Cutterhead Crossing”, au fost deja aprobate de oficialii din Bastrop County.

Elon Musk își construiește propriul oraș. Cine va fi primar?

Iar anul trecut, CEO-ul Boring Company, Steve Davis (despre care unii cred că este favoritul pentru a prelua postul de CEO al Twitter), se pare că le-a spus angajaților Boring într-o întâlnire că orașul va trebui să organizeze alegeri pentru primar.

Dar, după cum notează New York Mag, probabil că ar fi greu să câștigi o cursă pentru „fotoliul” de primar organizată Musk. Și am putea vedea cu siguranță un scenariu în care Musk pur și simplu concediază persoana care îndrăznește să facă campanie împotriva lui.

Însă planurile ambițioase ale lui Musk ar putea întâmpina unele obstacole, mai ales având în vedere impactul pe care l-ar putea avea asupra oamenilor care locuiesc deja în comitatul Bastrop. Asta înseamnă că Musk și colaboratorii săi încearcă să țină secret proiectul deocamdată.

Va fi acest oraș o altă „promisiune” nerespectată a lui Musk?

„Ei vor să fie secret”, a declarat Chap Ambrose, un inginer informatician care locuiește pe „un vârf de deal cu vedere la noile unități Boring și SpaceX”. „Vor să facă lucruri înainte ca cineva să știe cu adevărat ce se întâmplă”, a completat el.

„Lucrează cât de repede pot”, a adăugat Ambrose, declarând pentru WSJ că este îngrijorat de impactul pe care fabricile masive îl vor avea asupra surselor de apă din zonă.

„Aș dori să știu ce se pulverizează, ce construiesc de fapt și cine îi va trage la răspundere”, a spus pentru WSJ un fermier local pe nume David Barrow.

Desigur, având în vedere că Musk nu are un istoric bun de respectare a „promisiunilor”, încă există șanse ca orașul să nu se realizeze niciodată sau, cel puțin, să dureze mult mai mult decât era anticipat. De asemenea, Musk a spus că este copleșit, iar construirea unui oraș probabil nu este un lucru simplu de adăugat la lista de făcut.

Vă recomandăm să citiți și:

O cățelușă și cei trei pui ai săi au supraviețuit o lună sub dărâmăturile provocate de cutremurul din Turcia

De ce apare Pământul ca autor al unor piese muzicale?

Un thailandez care a vândut calendare cu rațe îmbrăcate în haine regale a fost trimis la închisoare

Băncile din România au încasat un profit record în 2022

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase