Home » D:News » Coreea de Nord a testat o nouă dronă subacvatică cu capacități nucleare

Coreea de Nord a testat o nouă dronă subacvatică cu capacități nucleare

Coreea de Nord a testat o nouă dronă subacvatică cu capacități nucleare
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.03.2023

Coreea de Nord a testat o nouă dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară, a anunțat presa de stat, citată de Reuters.

În timpul testului, noua dronă nord-coreeană a navigat subacvatic la o adâncime cuprinsă între 80 și 150 de metri timp de peste 59 de ore și a detonat o încărcătură non-nucleară în apele din largul coastei sale estice, a anunțat agenția de știri nord-coreeană de stat KCNA.

Noul sistem de drone este destinat să efectueze atacuri în apele inamice. „Această dronă nucleară de atac subacvatic poate fi desfășurată pe orice coastă și port sau remorcată de o navă de suprafață pentru a fi operate”, a precizat agenția de presă, adăugând că Kim a supravegheat testul.

Coreea de Nord își arată amenințările nucleare

Un oficial militar sud-coreean a declarat că analizează afirmațiile Coreei de Nord. Un oficial american, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că nu există niciun indiciu privind un test nuclear.

Conform analiștilor, Coreea de Nord își arată amenințările nucleare din ce în ce mai diverse către Washington și Seul, deși sunt sceptici că vehiculul subacvatic este pregătit pentru operare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase