Home » D:News » Un multimiliardar necunoscut ar fi fost „dat de gol” de datele fiscale din SUA

Un multimiliardar necunoscut ar fi fost „dat de gol” de datele fiscale din SUA

Publicat: 31.03.2023

Pe 28 februarie 2023, un multimiliardar necunoscut a plătit un impozit de 7 miliarde de dolari pentru proprietatea sa. Este cea mai mare plată de acest gen din 2005, cu o diferență uriașă față de următoarea din „top”.

De cele mai multe ori, verificarea datelor fiscale nu este altceva decât o muncă plictisitoare. Dar analizând datele din 28 februarie 2023, directorul asociat de analiză bugetară la Penn Wharton Budget Model, John Ricco, a găsit ceva interesant: o plată către guvern încadrată la impozite „imobiliare și cadouri” în valoare de 7 miliarde de dolari.

Acesta este de departe cel mai mare impozit pe bunuri și cadouri din 2005 încoace, la o diferență foarte mare, scrie IFL Science.

Un multimiliardar necunoscut se „ascundea” în datele despre impozite

Ricco a observat plata uriașă, spunând că acest tip de plată probabil a fost făcută de unul dintre cei mai bogați 10 americani.

Pe baza cotei de impozitare a proprietății de 40%, ar însemna că proprietatea valorează 17,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, prin diverse scutiri și scheme de evitare, este posibil ca proprietatea să aibă de fapt o valoare de până la 35 de miliarde de dolari.

Așadar, ce ar putea fi această plată? O opțiune este ca un multimiliardar necunoscut să facă acum „mici” cadouri  pentru a evita impozitele după ce va muri.

Cine ar putea fi acest miliardar?

„O altă posibilă explicație: persoanele bogate pot plăti taxe mai mici făcând cadouri impozabile. Cadourile au un regim special din punct de vedere al taxelor, ceea ce înseamnă că ‘dăruind’ cele 7 miliarde de dolari, donatorul a economisit 3 miliarde de dolari pe care le-ar fi plătit drept impozit”, a spus profesorul de drept fiscal Ray Madoff pe Twitter.

Ar putea fi vorba despre un miliardar care a murit relativ recent, dar cea mai intrigantă explicație, propusă de Gabriel Zucman, de la University of Berkley to Quartz, este că ar putea fi „o persoană foarte bogată care a fost ratată de revista Forbes”.

Vă recomandăm să citiți și:

Energia regenerabilă din SUA a depășit cărbunele în 2022

OMS reevaluează sfaturile privind vaccinul COVID-19

Sportivii ruși pot concura la Paris 2024 cu o condiție

Infrastructura critică din Europa, vizată de atacuri cibernetice de când a început războiul

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase