Home » D:News » Femeile muncesc mai mult decât soții lor, deși câștigă la fel de mult

Femeile muncesc mai mult decât soții lor, deși câștigă la fel de mult

Femeile muncesc mai mult decât soții lor, deși câștigă la fel de mult
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.04.2023

Contribuțiile financiare au devenit aproape egale în căsnicii, însă modul în care cuplurile își împart timpul între muncă și viața de familie rămâne dezechilibrat. Femeile lucrează mai mult.

Un nou studiu Pew Research Center arată că femeile petrec mai mult timp cu treburile casnice și cu îngrijirea copiilor, în timp ce soții lor petrec mai mult timp cu munca și cu timpul liber, notează CNN.

„Chiar dacă contribuțiile financiare au devenit mai egale în căsnicii, modul în care cuplurile își împart timpul între munca plătită și viața de familie rămâne dezechilibrat”, a precizat Pew.

Bărbații petrec cu aproximativ 3,5 ore mai mult pe săptămână pentru activități de agrement față de soții

În 29% dintre căsătoriile heterosexuale, femeile și bărbații câștigă aproximativ la fel (aproximativ 60.000 de dolari fiecare).

„Bărbații petrec cu aproximativ 3,5 ore mai mult pe săptămână pentru activități de agrement față de soții. Femeile petrec aproximativ 2 ore pe săptămână mai mult decât soții lor pentru a se ocupa de îngrijire și cu aproximativ 2,5 ore mai mult decât soții lor pentru treburile casnice”, se arată în studiu.

În 55% dintre căsătoriile între persoane de sex opus, bărbații sunt principalii sau singurii întreținători de familie, câștigând în medie 96.000 de dolari, față de 30.000 de dolari cât câștigă soțiile lor.

În același timp, în 16% dintre căsnicii, soțiile își depășesc soțul ca principal (10%) sau unic întreținător (6%). În aceste căsnicii, femeile câștigă în medie 88.000 de dolari, față de 35.000 de dolari cât câștigă soții lor.

Dintre toate aceste categorii, singura în care bărbații petrec mai mult timp decât soțiile lor ca responsabili de îngrijire este atunci când femeia este singurul susținător al familiei. Iar timpul petrecut pe săptămână pentru treburile casnice în aceste căsnicii este împărțit în mod egal între soți și soții.

Schimbări importante față de acum 50 de ani

În toate cazurile, este vorba despre schimbări importante față de acum 50 de ani – când, de exemplu, soții erau principalul susținător al familiei în 85% dintre căsnicii.

Aproape jumătate dintre americani (48%) din sondajul Pew au declarat că soții preferă să câștige mai mult decât soțiile lor, în timp ce 13% au declarat că bărbații ar prefera ca soțiile lor să câștige aproximativ la fel ca ei.

22% dintre americani au spus că majoritatea femeilor doresc un soț care să câștige mai mult, în timp ce 26% au spus că majoritatea ar dori un bărbat care să câștige aproximativ la fel.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase