Home » D:News » Când va renunța Coreea de Sud la carantinarea persoanelor infectate cu COVID-19?

Când va renunța Coreea de Sud la carantinarea persoanelor infectate cu COVID-19?

Când va renunța Coreea de Sud la carantinarea persoanelor infectate cu COVID-19?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.05.2023

Coreea de Sud a redus nivelul de criză pentru COVID-19 și, începând cu luna iunie, nu va mai impune persoanelor infectate să stea în carantină timp de șapte zile. Astfel va renunța la una dintre puținele restricții legate de pandemie care mai există în țară, scrie Reuters.

Autoritățile sanitare vor recomanda în continuare cinci zile de autoizolare pentru persoanele infectate, dar măsura nu va fi obligatorie.

„Mă bucur că oamenii își vor putea relua viața normală după trei ani și patru luni”, a declarat președintele Suk Yeol Yoon în cadrul unei întâlniri televizate cu oficiali guvernamentali și lucrători medicali pentru a marca scăderea nivelului de criză de la cel mai înalt nivel de 4 la 3.

Coreea de Sud a raportat aproximativ 31,3 milioane de infecții și 34.600 de decese

Cerințele ca măștile să fie purtate în toate unitățile medicale și în farmacii vor fi, de asemenea, abandonate, masca fiind obligatorie doar în spitalele cu secții pentru pacienți.

Yoon a declarat că guvernul va continua să ofere sprijin financiar pentru testarea și tratamentul COVID-19 „pentru o vreme”.

Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a declarat încetarea statutului de urgență globală pentru COVID-19, care a fost în vigoare începând cu 30 ianuarie 2020.

Coreea de Sud, care are o populație de 52 de milioane de locuitori, a raportat aproximativ 31,3 milioane de infecții și 34.600 de decese, potrivit Agenției coreene pentru controlul și prevenirea bolilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase