Home » D:News » A murit bărbatul cu cel mai mare nas din lume

A murit bărbatul cu cel mai mare nas din lume

A murit bărbatul cu cel mai mare nas din lume
Foto: Shutterstock
Publicat: 24.05.2023

A murit bărbatul cu cel mai mare nas din lume. Mehmet Özyürek, care a primit de trei ori titlul de cel mai lung nas al unei persoane în viață, avea 75 de ani și a suferit un atac de cord înaintea unei intervenții chirurgicale.

Bărbatul avea cel mai lung nas din lume, de 8,8 centimetri.

„Tatăl meu a fost foarte bun la suflet, a încercat să nu jignească pe nimeni. Tatăl meu nu era împăcat doar cu nasul lui, ci și cu viața lui”, a transmis fiul bărbatului, scrie Daily Star.

Cine a fost bărbatul cu cel mai mare nas din lume?

Mehmet Özyürek a fost extrem de mândru de nasul său și de abilitățile sale de a mirosi. El a declarat pentru Guinness World Records în 2021: „Simțul meu olfactiv este diferit de al altor oameni. Eu spun aici miroase, iar ceilalți nu simt nimic. De exemplu, atunci când intru în casă, îmi dau seama imediat ce fel de mâncare este gătită”.

„Îmi place la nebunie această trăsătură (nasul lung – n.r.). Lumii îi place, lui Guinness World Records îi place, bineînțeles, și soției mele îi place! Este o afecțiune genetică, din câte am înțeles. Nu a existat nicio explicație din partea medicilor, dar o am în familie, deci tatăl meu o are, unchii mei o au, eu o am”, spunea acesta.

Cel mai lung nas înregistrat în istorie i-a aparținut englezului Thomas Wedders, al cărui nas măsura 19 centimetri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase