Home » D:News » O mașină zburătoare de 300.000 de dolari începe testele pe șosea și în aer

O mașină zburătoare de 300.000 de dolari începe testele pe șosea și în aer

O mașină zburătoare de 300.000 de dolari începe testele pe șosea și în aer
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.07.2023

O mașină zburătoare electrică de 300.000 de dolari a primit aprobarea de a începe testele pe șosea – și în aer.

Alef Aeronautics, un producător auto californian, a declarat într-un comunicat de presă că a primit o certificare specială de zbor de la Administrația Federală a Aviației (FAA) pentru modelul A, relatează Insider.

Este prima astfel de aprobare pentru o mașină capabilă să zboare, potrivit startup-ului, care a fost susținut de companii precum SpaceX.

Proiectată pentru infrastructura urbană existentă

Directorul executiv al Alef, Jim Dukhovny, a declarat: „Ne permite să ne apropiem mai mult de a le oferi oamenilor o deplasare mai rapidă și mai ecologică, economisind ore de muncă pentru persoane și companii în fiecare săptămână. Acesta este un pas mic pentru avioane, un pas uriaș pentru mașini”.

Din cauza restricțiilor FAA legate de capacitățile fără precedent ale mașinilor zburătoare, Alef a declarat că certificarea sa limitează locațiile și scopul pentru care i se permite să zboare.

Compania și-a propus să producă prima mașină zburătoare care să aibă atât capacități de conducere pe stradă, cât și de decolare pe verticală. Este proiectată pentru a se integra în infrastructura urbană existentă pentru conducere și parcare.

Mașina zburătoare poate decola pe verticală ori pe orizontală

Mașina zburătoare poate decola pe verticală sau pe orizontală și poate transporta până la două persoane. Se preconizează că va avea o autonomie pe șosea de 320 de kilometri și o autonomie de zbor de 110 kilometri.

Cumpărătorii pot plăti un avans de 150 de dolari pentru a se alătura listei generale, sau 1.500 de dolari pentru a obține acces prioritar atunci când încep livrările.

Aproximativ 440 de persoane au plătit depozite în ultimele trei luni ale anului 2022, a declarat Alef în ianuarie.

În decembrie, Dukhovny a declarat pentru CNBC Make It că clienții se pot aștepta să își vadă mașinile pe cer până în 2025.

Alef nu a fost singura companie de mașini zburătoare și taxi aerian care a făcut un progres important în materie de reglementare în ultimele zile.

Miercuri, acțiunile companiei de taxiuri zburătoare Joby Aviation au urcat cu 44% după ce a primit și ea un certificat special de la FAA.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase