Home » D:News » Noua prognoză meteo: Unde continuă canicula și unde vor mai fi ploi?

Noua prognoză meteo: Unde continuă canicula și unde vor mai fi ploi?

Noua prognoză meteo: Unde continuă canicula și unde vor mai fi ploi?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.07.2023

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele patru săptămâni vremea va fi diferită în regiunile României. În sud vor fi perioade caniculare, în timp ce în nord va ploua mai mult decât în alte zone ale țării.

În săptămâna 17 – 24 iulie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar și deficitar în cele sud-vestice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 24 – 31 iulie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni?

În săptămâna 31 iulie – 7 august, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 7– 14 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase