Home » D:News » Coreea de Nord a lansat alte două rachete balistice

Coreea de Nord a lansat alte două rachete balistice

Coreea de Nord a lansat alte două rachete balistice
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.07.2023

Coreea de Nord a lansat recent două rachete balistice, care au căzut în mare, în apropierea zonei economice a Japoniei, a anunțat ministrul nipon al Apărării, Yasukazu Hamada, citat de agenţia Reuters.

Prima rachetă a atins altitudinea de 50 de kilometri şi a parcurs o distanţă de 550 de kilometri, iar a doua a atins altitudinea de 50 de kilometri şi a parcurs 600 de kilometri, a afirmat Yasukazu Hamada.

Japonia a transmis o notă de protest Coreei de Nord în legătură cu testele balistice.

Un avertisment adresat Statelor Unite

În urmă cu o săptămână, armata nord-coreeană a testat o rachetă balistică intercontinentală de tip Hwasong-18, regimul de la Phenian catalogând acțiunea ca fiind un avertisment adresat Statelor Unite.

Marţi, un submarin american dotat cu rachete balistice nucleare a efectuat o escală în Coreea de Sud. Tot marţi, un militar american de la o unitate din Coreea de Sud, care este vizat de o procedură disciplinară, a pătruns ilegal în Coreea de Nord, unde a fost arestat.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase