Home » D:News » Revoltă în Japonia. Femeile, sfătuite să facă masaj și curățenie și să le mulțumească soților

Revoltă în Japonia. Femeile, sfătuite să facă masaj și curățenie și să le mulțumească soților

Revoltă în Japonia. Femeile, sfătuite să facă masaj și curățenie și să le mulțumească soților
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.07.2023

Autoritățile dintr-un oraș japonez au stârnit revolta locuitorilor după ce au publicat un pliant prin care sfătuiau femeile însărcinate să gătească, să facă frecvent curățenie în casă și să le facă soților masaj. Autoritățile au oferit scuze publice.

Orașul Onomichi, din prefectura japoneză Hiroshima, a efectuat un sondaj public în 2017, care a fost folosit pentru a crea pliante pentru femeile însărcinate. Ulterior, acestea au fost distribuite locuitorilor.

„Există diferențe în modul în care bărbații și femeile simt și gândesc. Unul dintre motive este diferența structurală din creierul bărbaților și al femeilor. Se știe că bărbații acționează pe baza teoriilor, în timp ce femeile acționează pe baza emoțiilor. Important este să înțelegem diferențele fiecăruia și să ne împărțim bine rolurile”, scrie pe unul dintre fluturași, potrivit CNN.

Soților și noilor tați le place să li se mulțumească

Pe fluturași mai scrie că soților și noilor tați le place să li se mulțumească pentru îndeplinirea unor sarcini de bază, cum ar fi spălatul vaselor, schimbarea scutecelor și ținerea în brațe a copilului.

Soțiile își pot irita soții dacă sunt „ocupate să aibă grijă de copil și nu fac treburile casnice”, se mai arată în pliant.

Concluzia mesajului este că există multe lucruri pe care proaspetele mame le pot face pentru a-și mulțumi soții, inclusiv să le facă masaj, să le pregătească prânzul în fiecare zi, să se ocupe de îngrijirea copiilor și de treburile casnice, să-i întâmpine cu un „bun venit acasă” și să aibă întotdeauna „un zâmbet pe față”.

Japonezii și-au exprimat indignarea

Jurnaliștii locali au atras atenția asupra fluturașilor, iar japonezii și-au exprimat indignarea pe rețelele de socializare.

„Aș dori ca autoritățile locale să conștientizeze că tații sunt, de asemenea, actori principali în îngrijirea copiilor”, au susținut mai mulți japonezi.

Primarul orașului, Yukihiro Hiratani, a prezentat scuze pe site-ul primăriei spunând că fluturașii „nu au fost în concordanță cu sentimentele femeilor însărcinate, ale mamelor însărcinate și ale altor persoane implicate în creșterea copiilor și au provocat sentimente neplăcute pentru mulți oameni”.

El a anunțat că guvernul a oprit distribuirea fluturașilor deoarece „conțin expresii care promovează atitudini și practici care stereotipizează rolurile de gen”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase