Incendiile de vegetație din Maui au dus la 67 de decese

13 08. 2023, 08:00
Foto: Governor of the State of Hawaii/Handout via Profimedia

Bilanțul incendiilor de vegetație din Maui a crescut la 67 de morți.

Incendiile din aceste zile au devenit cel mai ucigător dezastru natural din istoria statului, depășindu-l pe cel provocat de un tsunami, care a ucis 61 de persoane în Hawaii în 1960, transmite Reuters.

Oficialii avertizează că echipele de căutare ar putea găsi mai mulți morți în urma incendiului care a ars 1.000 de clădiri și a lăsat mii de oameni fără adăpost, fiind probabil nevoie de mulți ani și de miliarde de dolari pentru reconstrucție.

Cât de grave sunt incendiile de vegetație din Maui?

„Nimeni nu a intrat în niciuna dintre aceste structuri care au ars și acolo anticipăm, din păcate, că numărul morților va crește semnificativ”, a declarat senatorul american Brian Schatz din Hawaii, pentru MSNBC.

Incendiul din Lahaina, care s-a extins până în oraș, ardea încă, dar a fost izolat în proporție de 85%, a precizat comitatul Maui într-un comunicat. Alte două incendii de pe insulă au fost stinse în proporție de 80% și 50%.

„Am autorizat o analiză cuprinzătoare în această dimineață pentru a ne asigura că știm exact ce s-a întâmplat și când”, a declarat guvernatorul din Hawaii, Josh Green, la CNN, referindu-se la sistemul de avertizare a populației.

Oficialii nu au oferit o imagine detaliată cu privire la notificările care au fost trimise și dacă acestea au fost făcute prin SMS, e-mail sau apeluri telefonice.