Home » D:News » Una dintre cele mai stricte strategii împotriva COVID-19, oficial eliminată

Una dintre cele mai stricte strategii împotriva COVID-19, oficial eliminată

Una dintre cele mai stricte strategii împotriva COVID-19, oficial eliminată
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.08.2023

Noua Zeelandă a renunțat la ultimele restricții impuse în timpul pandemiei COVID-19, punând capăt uneia dintre cele mai stricte strategii din lume în caz de pandemie.

Ministrul Sănătății, Ayesha Verrall, a declarat că națiunea insulară a pus capăt, începând de marți la miezul nopții, regulii de izolare obligatorie de șapte zile pentru cei care au fost testați pozitiv la coronavirus, precum și obligativității folosirii măștilor în unitățile sanitare, anunță CNN.

„A fost un drum lung, însă, datorită unei munci intense, abordarea COVID-19 a Noii Zeelande a trecut de la un răspuns de urgență la o gestionare sustenabilă pe termen lung”, a declarat Verrall.

Se păstrează recomandarea privind utilizarea măștilor

Ministrul a mai spus că oamenii care „se simt rău sau au fost testați pozitiv pentru COVID-19″ sunt sfătuiți să rămână acasă timp de cinci zile. De asemenea, se păstrează recomandarea privind utilizarea măștilor pentru a preveni răspândirea bolilor respiratorii.

Premierul Chris Hipkins a descris renunțarea la restricții drept o „etapă importantă”. El a precizat că 3.249 de cetățeni din Noua Zeelandă au murit din cauza coronavirusului, din cei 5,1 milioane de locuitori ai țării.

Noua Zeelandă și-a redeschis granițele pe parcursul anului 2022

„Dacă Noua Zeelandă ar fi avut o rată de mortalitate cauzată de COVID-19 similară cu cea din Statele Unite, am fi raportat în jur de 15.000 de decese cauzate de COVID-19„, a susținut premierul.

Noua Zeelandă și-a redeschis granițele pe parcursul anului 2022, renunțând treptat la controlul riguros instituit în martie 2020.Măsurile stricte au avut efecte asupra economiei și asupra sondajelor privind intenția de vot a cetățenilor la alegerile parlamentare din luna octombrie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase