Home » D:News » (P) Redescoperă farmecul și utilitatea sobei cu design rustic – Alternativa perfectă de încălzire a casei pentru următorul sezon rece!

(P) Redescoperă farmecul și utilitatea sobei cu design rustic – Alternativa perfectă de încălzire a casei pentru următorul sezon rece!

(P) Redescoperă farmecul și utilitatea sobei cu design rustic – Alternativa perfectă de încălzire a casei pentru următorul sezon rece!
Publicat: 05.09.2023

Încălzirea pe timp de iarnă a unei case situate într-o zonă rurală fără acces la o rețea de gaz, poate deveni o provocare serioasă, fiind puși în situația delicată de a alege cea mai potrivită soluție de încălzire alternativă. Tocmai de aceea, meșterii sibieni în șeminee și sobe de calitate superioară, ne recomandă un produs, pe cât de eficient și practic, pe atât de fermecător din punct de vedere al designului și atmosferei generate în nopțile următorului sezon rece.   

Soba pe lemne reprezintă varianta ideală de încălzire, mai ales pe timpul iernii, când îți poate permite în același timp să și gătești, economisind astfel banii pe care i-ai fi cheltuit pe buteliile pentru aragaz. Dacă nu îți permiți din punct de vedere financiar sau poate al spațiului de care dispui să-ți instalezi un șemineu de mari dimensiuni care poate ajunge la un cost destul de mare, în acest articol vei descoperi câteva informații practice prin care vei ajunge la concluzia că, o sobă modernă cu design rustic pe lemne sau o soba peleti, nu sunt cu nimic mai prejos decât alte soluții de încălzire alternativă și uneori chiar mai potrivite, grație versatilității în utilizare.

În primul rând, scopul declarat al unei sobe pe lemne este acela de a încălzi, iar acest lucru se poate face în două direcții diferite. Fie ajută la încălzirea camerei unde este montată, fie va putea fi utilizată și pentru încălzirea camerelor învecinate, printr-un sistem complex de serpentină și calorifere, respectând principiul unei centrale termice sau al unui șemineu de tip centrală. În ambele cazuri trebuie să știi că temperatura ambientală la care se poate ajunge în cameră se cifrează în jurul valorii de 21-22 grade celsius, și toate acestea fără un consum prea mare de lemne sau peleți.

Conservarea căldurii este facilitată și de tipul special al materialului din care sunt confecționate, sobele din fontă fiind renumite pentru proprietățile lor termice, bucurându-se de un randament semnificativ mai bun decât un calorifer obișnuit. În plus, există și modele de sobe care îți permit să și gătești cu extensie pentru plită sau chiar cu posibilitatea montării unui cuptor. Aproape că îți poți imagina casa învăluită în miros de pâine coaptă sau cozonaci proaspăt scoși din cuptor, așa cum o făceau și bunicii noștri în casa simplă, dar călduroasă de la țară.

Deși pe piața de specialitate se poate găsi o gamă întreagă de sobe fabricate din diferite tipuri de material, specialiștii în șeminee cu sediul la Sibiu, ne recomandă varianta sobei rustice din fontă. Spre deosebire de oțelul șamotat sau teracotă, fonta este un metal care se încălzește mai rapid dar care după stingerea focului se și răcește mai repede.

Pentru amenajare cu stil în timp ce obții căldura la costuri reduse, modelele profesionale din gama meșterilor sibieni pot fi dotate și cu uși din sticlă cu efect termorezistent și proprietăți de autocurățare, totul pentru confort sporit și randament maxim. Din punct de vedere al dimensiunilor, sobele pot varia în funcție de scopul și destinația pentru care urmează să fie folosite. În bucătărie, modele dotate cu plită pot să depășească un metru în lungime, în timp ce într-un dormitor sau living, o sobă cu dimensiunea de maximum 50 cm este mai mult decât suficientă.

De la meșterii sibieni cu o experiență de peste 20 de ani în materie de soluții de încălzire alternativă, vei descoperi o gamă întreagă de produse începând de la șeminee clasice, șeminee pe gaz sau modele decorative de semineu electric alb pentru apartamente, sobe rustice sau moderne și până la modele unice de grătare din ceramică specială kamado, ideale pentru gătirea stilată a preparatelor care vor face deliciul tuturor invitaților tăi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase