Mesajul regelui Charles al III-lea la un an de la moartea reginei Elisabeta

11 09. 2023, 03:00
Sursa foto: Profimedia

Regele Charles a mulțumit recent publicului pentru „dragostea și sprijinul” arătate la prima comemorare a morții mamei sale, Regina Elisabeta, transmite Reuters.

„Ne amintim cu mare afecțiune de viața ei lungă, de serviciul ei devotat și de tot ceea ce a însemnat pentru atât de mulți dintre noi”, a spus Regele Charles într-o declarație.

El nu a participat la niciun eveniment ceremonial și nici nu va avea loc vreo reuniune privată de familie.

Mesajul regelui Charles la un an de la moartea Elisabetei a II-a

„Sunt profund recunoscător, de asemenea, pentru dragostea și sprijinul care au fost arătate soției mele și mie însumi pe parcursul acestui an, în timp ce facem tot posibilul pentru a fi în slujba voastră, a tuturor”, a adăugat Regele.

În timp ce Charles nu a avut o apariție publică, fiul său cel mare, prințul moștenitor William și soția sa, Kate, au participat la o slujbă religioasă privată.

William și Kate, prințul și prințesa de Wales, au vizitat catedrala St Davids din secolul al XII-lea, un loc de pelerinaj de secole pe coasta de vest a Țării Galilor.

Moartea reginei, sfârșitul unei ere pentru Marea Britanie

Au fost trase salve de tun într-un parc londonez și la Turnul Londrei. Premierul Rishi Sunak a declarat că gândurile națiunii vor fi alături de Regele Charles și de familia sa.

Moartea Reginei Elisabeta, anul trecut, în 8 septembrie, a marcat sfârșitul unei ere pentru Marea Britanie și, în ciuda vârstei sale, a fost un șoc pentru națiune. Pe parcursul celor șapte decenii petrecute pe tron, ea a devenit nu doar figura de referință a Marii Britanii, ci și o prezență impunătoare pe scena mondială.