Sute de persoane ar fi fost abuzate sexual de unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Japonia

03 10. 2023, 03:00
Sursa foto: Profimedia

Peste 300 de persoane cer despăgubiri susținând că au fost abuzate sexual de cel mai important agent de talente din Japonia, Johnny Kitagawa. Cel acuzat a murit în urmă cu patru ani, potrivit BBC.

Acuzațiile împotriva lui Kitagawa, care a murit în 2019, au reapărut în martie după o investigație a BBC. Luna trecută, nepoata lui Kitagawa, Julie Fujishima, a demisionat din funcția de director al agenției care a aparținut bunicului ei după ce o anchetă a dezvăluit că abuzurile s-au întins pe șase decenii.

Agenției i s-a solicitat să despăgubească victimele.

Unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Japonia

Într-o conferință de presă organizată luni, reprezentanții agenției au declarat că 325 de persoane au solicitat despăgubiri în calitate de victime. Agenția a confirmat că 150 dintre acestea erau persoane din industria muzicală.

Pentru a-și repara reputația, agenția își va schimba numele. Totuși, mărci celebre au încetat să mai folosească talentele agenției.

Kitagawa a fost unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Japonia. Timp de decenii, el a fost responsabil pentru lansarea celor mai faimoși artiști din țară. El a negat întotdeauna acuzațiile de abuz.