Arabia Saudită vrea să organizeze Cupa Mondială din 2034

05 10. 2023, 09:00
Sursa foto: Shutterstock

Arabia Saudită a anunțat că va depune o candidatură pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, transmite Reuters.

Potrivit Federației de Fotbal din Arabia Saudită, candidatura este susținută de „experiența tot mai mare a țării în găzduirea unor evenimente fotbalistice de clasă mondială”.

Anunțul a venit la scurt timp după ce FIFA a desemnat Marocul, Spania și Portugalia drept gazde ale Cupei Mondiale din 2030, iar Uruguay, Argentina și Paraguay vor găzdui meciurile de deschidere pentru a marca centenarul turneului.

Cupa Mondială din 2034 va avea loc în Asia sau Oceania

După ce FIFA a anunțat că Cupa Mondială din 2034 va avea loc în regiunea Asia sau Oceania, președintele Confederației Asiatice de Fotbal, șeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa, a salutat decizia.

„Credem cu tărie că aceasta deschide calea pentru o oportunitate mai echitabilă pentru toate confederațiile de a candida și de a găzdui prestigioasa Cupă Mondială FIFA – vârful fotbalului masculin mondial„, a declarat el.

O serie de fotbaliști de top, precum Cristiano Ronaldo, Neymar și Karim Benzema, au semnat recent contracte cu cluburi din Liga Pro saudită.