Cea mai mare arenă din Helsinki are proprietari ruși

06 10. 2023, 09:00
Sursa foto: Shutterstock

Autoritățile din Finlanda caută modalități de schimbare a proprietarilor ruși ai Helsinki Arena, cea mai mare arenă acoperită din capitala finlandeză. Arena a fost închisă anul trecut din cauza sancțiunilor împotriva proprietarilor ruși, potrivit Reuters.

Autoritățile din Helsinki estimează că hotelurile, restaurantele și alte afaceri din zonă au pierderi anuale de până la 400 de milioane de euro în timp ce arena stă inactivă.

Arena multifuncțională care are aproximativ 13.000 de locuri este folosită pentru meciurile de hochei și evenimentele publice. Ea este deținută de Gennady Timchenko și de Roman Rotenberg. Cei doi nu au comentat intenția finlandezilor.

Finlanda s-a alăturat NATO ca răspuns la invadarea Ucrainei

Totuși, autoritățile finlandeze anunță că sunt discuții pentru cumpărarea arenei. De asemenea, arena ar putea fi expropriată dacă miliardarii ruși refuză să o vândă.

Finlanda, care s-a alăturat alianței militare NATO în aprilie ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, este un susținător ferm al sancțiunilor Uniunii Europene împotriva rușilor.