Home » D:News » Șeful ONU pentru ajutor umanitar ajunge în Orientul Mijlociu pentru a debloca asistența pentru Gaza

Șeful ONU pentru ajutor umanitar ajunge în Orientul Mijlociu pentru a debloca asistența pentru Gaza

Șeful ONU pentru ajutor umanitar ajunge în Orientul Mijlociu pentru a debloca asistența pentru Gaza
Palestinieni trec printre ruine. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.10.2023

Șeful ONU pentru ajutor umanitar, Martin Griffiths, a anunțat că se va deplasa în Orientul Mijlociu pentru a sprijini negocierile privind livrarea de ajutoare în Fâșia Gaza.

Martin Griffiths a declarat că biroul său se află în „discuții profunde” cu Israelul, Egiptul și alte țări, potrivit Reuters.

„Voi merge eu însumi mâine în regiune pentru a încerca să ajut la negocieri, pentru a încerca să fiu martor și pentru a-mi exprima solidaritatea față de curajul extraordinar al miilor de lucrători umanitari care au continuat să ajute oamenii din Gaza și din Cisiordania”, a transmis Griffiths prin intermediul unui comunicat de presă.

Israelul și Hamas au transmis că nu există niciun acord

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat că Griffiths plănuiește să ajungă la Cairo. Ulterior, el se va deplasa în alte locuri din regiune într-o călătorie care ar trebui să dureze câteva zile.

Soarta livrărilor de ajutoare și a evacuărilor limitate prin singura intrare în Gaza care nu se află sub controlul Israelului este incertă. Asta după ce surse egiptene au anunțat că a fost încheiat un armistițiu temporar, dar Israelul și Hamas au transmis că nu există niciun acord.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase