Home » D:News » „Killers of the Flower Moon, o poveste de dragoste foarte întortocheată, dar adevărată”, spune Leonardo DiCaprio

„Killers of the Flower Moon, o poveste de dragoste foarte întortocheată, dar adevărată”, spune Leonardo DiCaprio

„Killers of the Flower Moon, o poveste de dragoste foarte întortocheată, dar adevărată”, spune Leonardo DiCaprio
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.11.2023

Filmul „Killers of the Flower Moon” s-a concentrat parțial pe „o poveste de dragoste foarte întortocheată, dar adevărată”, a declarat Leonardo DiCaprio despre filmul care povestește cum au fost uciși Osage pentru controlul drepturilor petroliere.

„Killers of the Flower Moon”, filmul lui Martin Scorsese despre crimele indienilor americani din Oklahoma în anii 1920, a fost îmbrățișat de poporul Osage, aflat în centrul poveștii, chiar dacă evenimentele pe care le prezintă sunt traumatizante, a declarat starul Lily Gladstone.

„Este o celebrare a reprezentării, dar este, de asemenea, un lucru foarte traumatizant la care să stai și să fii martor”, a declarat Gladstone, membră a tribului Blackfeet din Montana, într-un interviu acordat Reuters.

„Killers of the Flower Moon”, în cinematografe din 20 octombrie

„Ceea ce am tot auzit, în special de la femeile Osage, este că puterea de a putea să-l vadă împreună și de a vorbi despre el împreună după aceea, ele simt că filmul este vital și sunt foarte fericite că această poveste a fost publicată”, a adăugat ea.

Sursa: YouTube

„Killers of the Flower Moon”, distribuit de Apple TV, a ajuns în cinematografe pe 20 octombrie.

Bazat pe cartea omonimă a lui David Grann, filmul povestește cum au fost uciși Osage pentru controlul drepturilor petroliere care îi îmbogățeau.

Căsătoria dintre un bărbat alb și soția sa Osage

Filmul explorează, de asemenea, căsătoria dintre un bărbat alb, interpretat de Leonardo DiCaprio, și soția sa Osage, interpretată de Gladstone. Personajul lui DiCaprio, presat de unchiul său, interpretat de Robert De Niro, participă la complotul de crimă, deși își iubește și el soția și copiii.

Filmul s-a concentrat parțial pe „o poveste de dragoste foarte întortocheată, dar adevărată”, a declarat DeCaprio.

„Aceste lucruri s-au întâmplat cu adevărat”, a adăugat el.

În timp ce reprezentările de la Hollywood ale indienilor americani au fost, din punct de vedere istoric, defectuoase, DiCaprio a declarat că filmul își propune să spună adevărul. Scorsese a căutat să se asigure că Osage au ghidat povestea în fața și în afara camerei, a spus el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase