Home » D:News » Un sud-coreean a primit 14 luni de închisoare pentru că a lăudat Coreea de Nord

Un sud-coreean a primit 14 luni de închisoare pentru că a lăudat Coreea de Nord

Un sud-coreean a primit 14 luni de închisoare pentru că a lăudat Coreea de Nord
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 03.12.2023

Un bărbat din Coreea de Sud a fost condamnat la 14 luni de închisoare pentru că a lăudat, într-un poem, Coreea de Nord, potrivit BBC.

Un tribunal sud-coreean a condamnat un bărbat de 68 de ani la 14 luni de închisoare pentru că a lăudat Coreea de Nord într-un poem.

Lee Yoon-seop a pledat pentru unificare în poezia sa care a fost publicată în presa de stat din Nord în 2016. El a scris că, dacă cele două țări ar fi unite sub sistemul socialist al Phenianului, oamenii ar primi locuințe, asistență medicală și educație gratuite.

Legea interzice elogierea publică a Coreei de Nord

Bărbatul a fost condamnat în temeiul unei legi care interzice elogierea publică a Coreei de Nord. Poezia a câștigat un concurs artistic din Nord în noiembrie 2016.

Lee a mai fost închis pentru 10 luni pentru o infracțiune similară, iar instanța, care și-a anunțat luni decizia, a luat în considerare trecutul bărbatului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase