Home » D:News » Cauza morții lui Matthew Perry a fost dezvăluită

Cauza morții lui Matthew Perry a fost dezvăluită

Cauza morții lui Matthew Perry a fost dezvăluită
Matthew Perry la un eveniment în 2015. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.12.2023

Cauza morții lui Matthew Perry, actorul cel mai cunoscut și iubit pentru rolul său din serialul de comedie „Friends”, a fost un accident rezultat în urma „efectelor acute ale ketaminei”, potrivit unei decizii oficiale.

Matthew Perry, care l-a jucat pe Chandler Bing în serialul de comedie american „Friends/Prietenii tăi”, a fost găsit „inconștient în piscina de la reședința sa”, în data de 28 octombrie 2023. Actorul avea 54 de ani.

Acum, la aproape două luni de la moartea sa, o investigație postmortem a concluzionat că actorul a murit „de la efectele acute ale ketaminei” în timp ce au contribuit și alți factori, inclusiv „înecul, boala arterială coronariană și efectele buprenorfinei”, cea din urmă folosită pentru tratarea dependenței de opioide.

„Moartea a fost un accident”

„Moartea a fost un accident”, a confirmat departamentul medicului legist din Los Angeles, potrivit The Guardian.

Ketamina este un anestezic puternic, tot mai popular în ultimii ani ca terapie alternativă pentru depresie, anxietate, sindromul de stres posttraumatic și alte boli mintale dificil de tratat. Ketamina mai este folosită și în scopuri recreative. Potrivit jurnaliștilor de la The New York Times, raportul autopsiei arată că Perry primise o infuzie cu ketamină dar ketamina din corpul său nu ar fi fost de la cea mai recentă ședință de terapie, mai precis cu o săptămână și jumătate înainte de moartea sa.

Niveluri ridicate de ketamină găsite în specimenele de sânge postmortem

„La nivelurile ridicate de ketamină găsite în specimene de sânge postmortem, principalele efecte letale ar fi de la suprastimulare cardiovasculară și depresie respiratorie”, mai arată raportul medicului legist. Conform documentelor, investigatorii au găsit un nivel de ketamină la 3.271 nanograme per mililitru în corpul lui Perry. Prin comparație, în timpul anesteziei generale, nivelurile variază între 1.000 și 6.000 de nanograme per mililitru.

Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din SUA a emis o alertă în octombrie prin care avertiza asupra riscului tratării tulburărilor psihiatrice cu versiuni ale drogului.

Niveluri „terapeutice” de buprenorfină

Testele toxicologice au detectat, de asemenea, niveluri „terapeutice” de buprenorfină, medicament folosit pentru tratarea dependenței de droguri și pentru durere; au fost găsite și dovezi de sedative, dar nu și urme de alcool, cocaină sau metamfetamină.

Perry avea doar 24 de ani atunci când a primit rolul din „Friends”, serialul care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna și care avea să-l arunce în lumina reflectoarelor. Serialul a avut 10 sezoane, din 1994 și până în 2004, iar în cele din urmă Perry și „prietenii lui” primeau 1 milion de dolari per episod. În timpul filmărilor la „Friends”, Perry a jucat și în filme precum „Almost Heroes” (1998) și „Three to Tango” (1999), însă nimic nu a putut întrece succesul cunoscut alături de Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Opinie: „Ce s-a întâmplat cu Matthew Perry?”

Matthew Perry, cel mai iubit dintre Prietenii tăi. „Faima nu face ceea ce crezi că va face. Totul a fost un truc”

Matthew Perry, cunoscut și iubit pentru rolul din Friends, a murit

Philip Seymour Hoffman, actor de Oscar învins de droguri. „Uneori este greu să spui nu”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase