Home » D:News » Coreea de Nord a tras cu peste 200 de obuze spre o insulă a Coreei de Sud

Coreea de Nord a tras cu peste 200 de obuze spre o insulă a Coreei de Sud

Coreea de Nord a tras cu peste 200 de obuze spre o insulă a Coreei de Sud
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.01.2024

Coreea de Nord a tras peste 200 de obuze de artilerie în largul coastei sale de vest, spre insula sudică Yeonpyeong, a anunțat armata din Seul. Civililor li s-a ordonat să caute adăpost, iar autoritățile din Coreea de Sud au condamnat mișcarea, numind-o „un act provocator”, potrivit BBC.

Obuzele de artilerie trase vineri, 5 ianuarie, între orele locale 09:00 și 11:00 nu au pătruns pe teritoriul sud-coreean, deoarece au aterizat în zona tampon dintre cele două țări.

Șefii de stat major din Coreea de Sud au declarat că incidentul nu a cauzat pagube și că manevra „amenință pacea în peninsula coreeană și crește tensiunile”.

Coreea de Sud a ordonat civililor să se adăpostească

Coreea de Sud a ordonat civililor să caute adăpost pe insulă. De asemenea, Sudul a condamnat această mișcare, numind-o „un act provocator”.

În 2010, artileria nord-coreeană a tras de zeci de ori pe insula Yeonpyeong, ucigând patru persoane.

Insula găzduiește o bază militară și o mică populație civilă de aproximativ 2.000 de oameni. Aceasta se află la 3 km de granița maritimă din Marea Galbenă și la 12 km de coasta nord-coreeană.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase