Home » D:News » Una dintre cele mai scumpe țări din lume pentru creșterea copiilor

Una dintre cele mai scumpe țări din lume pentru creșterea copiilor

Una dintre cele mai scumpe țări din lume pentru creșterea copiilor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.02.2024

China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru creșterea copiilor. Concluzia aparține cercetătorilor de la Institutul de Cercetare a Populației YuWa din China. În plus, costurile legate de copii sunt mult mai mari, în medie, decât PIB-ul pe cap de locuitor al țării.

Studiul, publicat de Institutul de Cercetare a Populației YuWa din China, a constatat că la nivel național costul mediu al creșterii unui copil de la naștere până la vârsta de 17 ani a fost de aproximativ 74.800 de dolari. Costul trece de 94.500 de dolari pentru susținerea unui copil la facultate.

Costul creșterii unui copil până la vârsta de 18 ani în China este de 6,3 ori mai mare decât PIB-ul pe cap de locuitor al țării, se mai arată în document.

O situație mai grea este doar în Coreea de Sud

O situație mai grea este doar în Coreea de Sud, care are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume și unde costul privind creșterea copiilor este de 7,79 ori mai mare decât PIB-ul pe cap de locuitor.

Conform statisticii, costul este de doar 2,08 ori mai mare decât PIB-ul pe cap de locuitor în Australia, de 2,24 ori în Franța, de 4,11 ori în SUA și de 4,26 ori în Japonia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase