Home » D:News » Ce scor a obținut la un examen de licență în medicină Inteligența Artificială de la Google?

Ce scor a obținut la un examen de licență în medicină Inteligența Artificială de la Google?

Ce scor a obținut la un examen de licență în medicină Inteligența Artificială de la Google?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.03.2024

Gigantul tech Google a anunțat recent că modelul său de Inteligență Artificială (AI) a obținut un scor de 91,1% la examenul de licență în medicină din SUA (USMLE).

Rezultatele au fost prezentate la conferința „The Check Up” organizată de Google la New York.

Modelul AI, numit Gemini, a fost optimizat pentru domeniul medical și a demonstrat performanțe de top în diverse sarcini, inclusiv raționament avansat, înțelegerea unui volum mare de context și procesarea mai multor modalități (text, imagini, audio, video).

„Primul sistem de Inteligență Artificială capabil să treacă un examen de licență medicală”

„În urmă cu aproximativ un an și jumătate am construit primul sistem de Inteligență Artificială capabil să treacă un examen de licență medicală numit MedQA al USMLE. Cel mai nou model al nostru, optimizat pentru domeniul medical, a obținut performanțe de ultimă generație în domeniul medical și a obținut un scor de peste 91%”, a precizat Greg Corrado, șeful echipei de sănătate și inteligență artificială de la Google, conform EFE.

A fost prezentată și un ecograf portabil cu AI, denumită „Maternal Health Ultrasound AI”, care oferă informații pentru interpretarea ușoară a imaginilor cu ultrasunete, ceea ce ar putea fi de ajutor în zonele rurale sau subdezvoltate care nu au specialiști care să poată citi ecografiile.

Informațiile pe care acest aparat, aflat în curs de dezvoltare, le poate furniza sunt, de exemplu, poziția fătului. Un alt avantaj al acestui sistem este costul, de aproximativ 3.000 de dolari, în timp ce un sistem ecograf tradițional poate costa 300.000 de dolari.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase