Home » D:News » O filmare arată un câine-robot care trage cu mitraliera în timpul unui exercițiu militar al chinezilor

O filmare arată un câine-robot care trage cu mitraliera în timpul unui exercițiu militar al chinezilor

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.05.2024

China a dat publicității o filmare cu un câine-robot care trage cu mitraliera în timpul exercițiului militar „Dragonul auriu”, organizat între Cambodgia și China. 

Filmarea dată publicității de canalul TV de stat arată câinele-robot în timp ce sare și conduce echipele într-o misiune de recunoaștere, iar apoi în timp ce trage cu mitraliera în ținte imobile.

„Poate fi un nou membru în operațiunile noastre de luptă urbană”, a spus un soldat care apare în filmarea de două minte, „înlocuind alți membri pentru a conduce recunoașterea și a identifica inamicul și a lovi ținta”.

China nu este singura putere globală interesată de câini-roboți

Potrivit unui raport citat de Futurism, câinii-roboți – mai ales cei construiți de compania chineză Unitree – pot „opera” independent între două și patru ore.

Sursa: YouTube

Filmarea mai arată și câteva drone, descrise ca fiind „echipamente inteligente autonome”. Mai multe drone au fost echipate cu mitraliere și au fost filmate în timp ce foloseau armele.

SUA explorează „integrarea dintre mașinărie și om”

Deși dronele nu sunt un element nou pe câmpul de luptă, câinii-roboți cu siguranță sunt. Deși unele companii de robotică s-au angajat să nu-și folosească creațiile în astfel de scopuri, cum ar fi compania americană Boston Dynamics, alte companii, cum ar fi Ghost Robotics (tot din SUA), nu împărtășesc aceleași valori.

De asemenea, China nu este singura putere globală interesată de capabilitățile câinilor-roboți. În 2023, un raport a dezvăluit că Armata Statelor Unite desfășoară experimente cu astfel de roboți înarmați de la Ghost Robotics, iar un purtător de cuvânt al forțelor armate americane a transmis că acestea „vor continua să exploreze aplicarea integrării dintre mașinărie și om”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Avertismentul oamenilor de știință: Roboții învață să mintă tot mai bine!

VIDEO: A fost creată palma robotică ce imită simțul tactil uman

Patru studenți au construit cel mai mic robot umanoid din lume, o reușită de Cartea Recordurilor

Un robot de la o fabrică Tesla a atacat un inginer și a lăsat în urmă „o dâră de sânge”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase