Home » Știință » Patru studenți au construit cel mai mic robot umanoid din lume, o reușită de Cartea Recordurilor

Patru studenți au construit cel mai mic robot umanoid din lume, o reușită de Cartea Recordurilor

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06.02.2024

O echipă de robotică din Hong Kong a construit cel mai mic robot umanoid din lume. Este o adevărată reușită de inginerie, inclusă chiar în Cartea Recordurilor.

Cu o înălțime de doar 141 de milimetri – adică mai mic decât un stilou cu bilă – robotul este cu 11,3 milimetri mai mic decât fostul deținător al recordului, creat în 2022 de Zain Ahmad Qureshi din Pakistan.

Noul robot a fost conceput și construit de studenții Aaron Ho Yat Fung, Isaac Zachary To, Justin Wang Tou Duong și Ngo Hei Leung, potrivit Guinness World Records.

Cum a fost creat cel mai mic robot umanoid din lume?

Studenții au creat robotul prin proiectare asistată de calculator (CAD), iar după ce au stabilit specificațiile tehnice și componentele necesare, cei patru au comisionat o fabrică pentru a produce servomotoarele de care aveau nevoie.

Servomotoarele sunt dispozitive electronice ce rotesc și împing componente dintr-o mașinărie cu precizie, astfel că robotul studenților își poate mișca brațele și picioarele. Pentru a programa și manipula servomotoarele, echipa a folosit un circuit cu 16 canale.

Panourile acrilice ale robotului și componentele printate 3D au fost concepute și produse în laboratorul de robotică al Școlii Diocesan pentru Băieți din Hong Kong.

Acces liber la design și codul de programare

Robotul poate fi controlat printr-o aplicație de telefon, astfel că acțiunile pot fi programate în prealabil. În afară de faptul că au dorit să doboare un record mondial, studenții au dezvoltat robotul ca „instrument mic, ieftin, reîncărcabil și programabil” pentru a fi folosit în educația științifică și tehnologică.

„Avem de gând de asemenea să oferim acces liber la design și codul de programare pentru a promova educația”, a spus Isaac, unul dintre studenți.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Roboții Spring, testați cu succes în spitale din Franța. Ce pot să facă?

Oamenii de știință au dezvoltat „robotul-pompier” pentru a combate incendiile de la distanță

Un robot de la o fabrică Tesla a atacat un inginer și a lăsat în urmă „o dâră de sânge”

O companie chineză a construit „cel mai puternic robot umanoid de uz general din lume”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase