Reprezentanții TikTok susțin că așa-numita „Provocare Paracetamol” nu a apărut și nici nu este prezentă pe platformă. Mai multe surse de fact-checking au confirmat acest lucru, inclusiv rapoartele publicate de Demagog și Libération, spun cei de la TikTok.
Reprezentantul TikTok susține că „nu există nicio dovadă că un astfel de conținut ar fi existat vreodată sau că ar fi fost în trending pe platformă”.
„Reiterăm faptul că această provocare nu a apărut pe TikTok și nici nu este prezentă pe platformă. Mai multe surse de fact-checking au confirmat acest lucru, inclusiv rapoartele publicate de Demagog și Libération. Relatările care susțin existența și popularitatea unei Provocări Paracetamol pe TikTok sunt complet nefondate. Nu există nicio dovadă că un astfel de conținut ar fi existat vreodată sau că ar fi fost în trending pe platformă. Deși această provocare nu a fost niciodată un trend, TikTok a blocat proactiv hashtag-ul relevant din sugestiile de căutare. Această măsură preventivă a fost luată pentru a împiedica răspândirea dezinformării, nu ca o recunoaștere a existenței provocării”, a transmis Piotr Żaczko, TikTok Comms Manager, CEE.
În plus „continuarea asocierii TikTok cu această dezinformare dăunează reputației platformei, induce publicul în eroare și poate contribui la posibile consecințe negative în lumea reală”, a precizat reprezentantul platformei.
Reacția TikTok a apărut după ce pediatrul Mihai Craiu a tras un semnal de alarmă privind provocarea. Medicul a spus că tinerii care sunt îndemnați să înghită paracetamol își pun în pericol viața. Craiu a preluat și a completat avertismentul medicului Gabriel Tatu-Chiţoiu pe același subiect.