Home » D:News » Piesa inedita de Bach, descoperita in Germania

Piesa inedita de Bach, descoperita in Germania

Piesa inedita de Bach, descoperita in Germania
Publicat: 17.04.2008
O piesa pentru orga pana recent necunoscuta, compusa de Johann Sebastian Bach (1685 - 1750), a fost descoperita de muzicologi, a anuntat Universitatea Martin-Luther din Saxonia-Anhalt, Germania.

Este vorba de o fantezie compusa in jurul piesei sacre "Wo Gott der Herr nicht bei uns hält", a indicat Universitatea din Halle-Wittenberg. Pana recent, doar primele cinci masuri din aceasta opera erau cunoscute.
Cercetatorii au descoperit restul compozitiei datorita unei copii scrise de un fost cantor al bisericii Saint-Thomas din Leipzig – unde canta organistul Bach -, Wilhelm Rust, aflata in posesia Bibliotecii Universitare din Halle (ULB).

Biblioteca a scos la licitatie, la un hotel de vanzari din Leipzig, estul Germaniei, o parte din colectia muzicianului Rust, datand din secolul al XIX-lea. "Parcurgand documentele lui Rust, am descoperit o piesa de Bach pe care nu o cunosteam si astfel am inceput cercetarile", a spus muzicologul Stephan Blaut. Expertii de la Arhivele Bach din Leipzig au studiat compozitia si au autentificat-o, mentionand ca a fost realizata intre anii 1705 si 1710.

"Descoperirea imbogateste considerabil cunostintele noastre despre primele opere ale lui Bach", este de parere Wofgang Hirschmann, de la Institutul de Muzica din cadrul Universitatii Martin-Luther. Simbol al apogeului cultural al epocii baroce, Bach a avut o influenta majora si de lunga durata asupra dezvoltarii muzicii occidentale. Cei mai mari compozitori, precum Mozart si Beethoven, au recunoscut in Bach un maestru absolut.De la reunificarea Germaniei, in 1990, sunt descoperite regulat compozitii necunoscute ale lui Bach.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase