Home » D:News » Creatiile lui Charles Darwin au fost postate pe internet

Creatiile lui Charles Darwin au fost postate pe internet

Creatiile lui Charles Darwin au fost postate pe internet
Publicat: 17.04.2008
O prima parte din miile de documente scrise de si despre Charles Darwin, care ofera o perspectiva noua asupra vietii celebrului naturalist care a fondat teoria evolutionista, a fost postata pentru prima data pe internet, informeaza BBC.

Initiativa apartine bibliotecii Universitatii Cambridge.Potrivit sursei citate, arhiva online despre Charles Darwin este atat de vasta incat este nevoie de o perioada de doua luni pentru a fi vizionata toata, daca este descarcata la viteza de o imagine pe minut, potrivit initiatorilor proiectului.Darwin este primul savant care a avansat controversata teorie potrivit careia toate speciile au evoluat de-a lungul timpului prin procesul selectiei naturale.Teoria, publicata in 1859 in cartea sa Originea speciilor, contrazicea convingerile religioase ale vremii si din cauza acesteia Darwin a fost in pericol de a fi acuzat de blasfemie.Cartea a fost scrisa pe baza probelor adunate in timpul calatoriei stiintifice, care a durat cinci ani, facuta de Darwin in Amazonia, Patagonia si Pacific in anii 1830.

Naturalistul s-a intors din aceasta calatorie pe 2 octombrie 1836, iar notele extrase din jurnalele sale l-au facut celebru dupa ce au fost publicate sub titlul The Zoology of the Voyage of HMS Beagle.
Baza de date cuprinde, printre altele, scrisori pe care le-a primit sau expediat Darwin, operele sale complete, note, o autobiografie, fotografii etc. Multe alte lucrari vor fi adaugate pe parcursul urmatorilor ani.
Arhiva se gaseste la adresa de internet http://darwin-online.org.uk.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase