Concurentii olimpici vor naviga pe ape extrem de poluate

08 07. 2008, 13:50

Pe langa poluarea masiva a aerului care le da multe batai de cap, autoritatile din Beijing se confrunta cu o noua problema: algele care au invadat zonele de apa desemnate pentru desfasurarea concursurilor de navigatie.
O desfasurare impresionanta de forte care a inclus 10 000 de oameni, barci si buldozere a avut loc, in incercarea de a curata apele orasului Qingdao.

Insa pentru participanti la olimpiada nu ceea ce vad in apa ii preocupa. Dupa mai multe teste ale apei in care urmeaza sa se desfasoare probele, o noua problema si-a facut aparitia: poluarea.
“Nu ne face placere sa navigam in ape poluate, iar eu nu am vazut nicodata o apa mai poluata decat aceasta.”, a declarat antrenorul echipei australiene Euan McNicol.
Aproape in fiecare echipa au existat membri care s-au imbolnavit grav sau au contactat infectii dupa contactul cu apa din Qingdao.
Insa cel mai socant caz a fost al navigatoarei australiene Elise Rechichi, care a inghitit apa dupa ce a alunecat de pe barca in timpul unui test efectuat in 2006. Acesteia i-au trebuit 10 luni de spitalizare pentru a-si reveni dupa o trauma gastrica severa.
Concurentii se pregatesc in prezent pentru olimpiada care va incepe peste aproximativ o luna, incercand insa sa evite orice contact cu apa poluata, care i-ar putea scoate din concurs.

Sursa: Discovery