Home » D:News » Mii de elefanti sunt inca ucisi in fiecare an in Africa

Mii de elefanti sunt inca ucisi in fiecare an in Africa

Mii de elefanti sunt inca ucisi in fiecare an in Africa
Publicat: 15.07.2008
Oficialitatile chineze au raportat pierderea a 121 tone de fildes de elefant. Imensa cantitate de fildes a ajuns cel mai probabil sa fie vanduta pe piata neagra din Hong Kong si Macao, conform unui raport al unor oficiali din guvernul chinez catre reprezentantii O.N.U., care au inteprins o ancheta in acesta directie.

Cele 121 de tone de fildes provin din masacrarea absurda a peste 11.000 de elefanti africani. Acesta crima ecologica de proportii s-a petrecut in mai multe tari africane, in intervalul cuprins intre 1991-2002. Fildesii de elefant reprezinta o sursa de castig extreme de tentanta pentru toate retelele infractionale din Sud-Estul Asiei. Acestia aduc beneficii de sute de milioane de dolari pentru intreaga retea de infractori, de la braconierii din savana si pana la liderii retelelor chinezesti.

Conform datelor obtinute de expertii O.NU. macelul elefantilor continua si in prezent intr-o serie de proportii alarmante. Astfel, in fiecare an, in 20 de state africane, mai mult de 20 000 de elefanti sunt ucisi pentru a li se recolta fildesul. Datorita interzicerii in mod oficial a vantorii de elefanti, un singur fildes de elefant ajunge sa coste circa 130 000 $, dupa cum arata o ancheta chinezeasca desfasurata in Hong Kong la finele lunii mai 2007.
Vanatoarea de elefanti a fost oprita printr-un decret al O.N.U. inca din anul 1989. Totusi, masacrul acestora continua intr-un asemena ritm ,incat uriasele mamifere se afla aproape de extinctia totala.

Sursa: MSNBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase