Home » D:News » Oamenii care traiesc in zone bogate sunt mai frumosi

Oamenii care traiesc in zone bogate sunt mai frumosi

Oamenii care traiesc in zone bogate sunt mai frumosi
Publicat: 23.07.2008
Un studiu efectuat in jurul anului 1908 de catre varul lui Charles Darwin, Sir Francis Galton, in incercarea de a stabili o mapa a frumusetii, a dus la concluzia ca femeile din Londra sunt mai frumoase decat cele din provincie.

In prezent, doua femei psiholog, Viren Swami si Eliana Hernandez, si-au propus sa alcatuiasca o noua harta a frumusetii a orasului Londra, bazandu-se pe un studiu exact, diferit fata de cel din 1908.
In cadrul experimentului au fost recrutati 237 de barbati si 224 de femei, reprezentand cele 32 de suburbii si toate cartierele Londrei.

In ciuda asteptarilor, voturile de frumusete nu au subliniat o legatura speciala intre frumusete si starea de sanatate, ci mai degraba au fost influentate de…zona in care locuiau participantii la test.
Astfel, cele mai atractive persoane au fost cele care traiau in zonele bune ale orasului, cum ar fi Westminster, Kensington, Chelsea si Greenwich, iar cele mai putin atractive locuiau in zone mai putin lipsite de prestanta, cum ar fi Barking, Dagenham, Bromley sau Newham.

“Sunt 2 lucruri care rezulta de aici. Primul este acela ca oamenii care traiesc in zonele  bogate au un stil de viata mai bun, zambesc mai mult, sunt mai putin stresati si poate ca toate aceste lucruri ii fac mai atractivi. Cea de-a doua varianta este ca bogatia controleaza perceptiile noastre referitoare la ceea ce este atractiv si ce nu. Bogatia este promovata peste tot, mai ales in media, iar mintea noastra o asociaza cu atractivitatea.”, conchide  psihologul Viren Swami.

Sursa: Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase