Home » D:News » Habitat unic, descoperit in adancurile Pamantului

Habitat unic, descoperit in adancurile Pamantului

Habitat unic, descoperit in adancurile Pamantului
Publicat: 25.07.2008
Cercetatorii aflati in cautarea vietii din adancurile Pamantului au anuntat descoperirea unor bacterii unice, care traiesc la 1.7 kilometri sub pamant. Acestea sunt organizate in comunitati de microbi, in adancul unei mine de platina din Africa de Sud.

Adancurile pamantului adapostesc multi microbi unici, care sunt greu accesibili, din cauza mediului in care traiesc. Studiind minele Africii de Sud, cercetatorii au ocazia sa cunoasca mai bine acest habitat unic.
In adancurile minei de platina din Northam, Africa de Sud, cercetatorii din cadrul universitatilor Western Ontario si Princeton au putut avea acces la multe comunitati microbiene, necunoscute pana in prezent.
Misiunea acestora a fost ingreunata de imposibilitatea colectarii unor probe necontaminate, deoarece simpla prezenta a oamenilor intr-un astfel de mediu este suficienta pentru a-l contamina cu microbii non-nativi pe care ii purtam cu noi.

Concluzia a fost ca pe suprafetele unde apa reuseste sa se infiltreze, intalnindu-se cu oxigenul, are loc o explozie a vietii. Acestia au intreprins noi studii pentru a masura gradul de contaminare al probelor, reusind sa demonstreze ca acolo se aflau microorganisme care traiesc la adancime. Prin urmare, astfel de locuri sunt ideale pentru cautarea si identificarea unor specii neobisnuite de microbi.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase