Obezitatea nu este o problema medicala

25 07. 2008, 12:00

Un grup de medici care fac parte din British Medical Association au definit obezitatea ca fiind o problema sociala, legata de un stil de viata nesanatos.
Acestia avertizeaza ca tratamentul impotriva obezitatii poate deveni periculos, deoarece unii oameni apeleaza la metode disperate, in lipsa mesajelor care sa-i indrume sa se hraneasca sanatos.
Dr Bill Beeby, unul dintre medicii implicati in aceasta campanie, declara ca este gresit ca pacientii se se bazeze pe medicamente sau pe cure drastice pentru a slabi.
“Este un nou trend sa rezolvi totul prin medicamentatie si sa clasifici problemele sociale ca fiind boli. Doctorii nu isi pot ghida pacientii in supermarket, impiedicandu-i sa puna alimente nesanatoase in cos. Obezitatatea la copii nu este o problema medicala, ei trebuie sa inteleaga ca daca nu se vor opri din mancat snack-uri, se vor ingrasa”, declara acesta.

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme cu care cetatenii britanici se lupta, recordul absolut la acest capitol fiind detinut de Londra.
Doua treimi dintre adulti si o treime dintre copii sunt fie supraponderali , fie obezi, in vreme ce acest procent este in continua crestere.
Mai mult de un milion de prescriptii pentru medicamente anti-obezitate sunt emise in fiecare an, de 8 ori mai mult decat cantitatea de retete emisa in urma cu 9 ani.

Sursa: Mail Online