NASA va construi o baza de cercetare pe Luna

27 08. 2008, 13:35

Insa primul pas catre implinirea acestui obiectiv este dezvoltarea unor noi tehnologii care sa asigure succesul unei astfel de misiuni pe termen lung. Pete Worden, director al NASA Ames Research Center, este de parere ca o astfel de baza spatiala reprezinta urmatorul pas catre cucerirea si explorarea sistemului solar.
“Spre deosebire de ultima expeditie organizata pe Luna, acum toata lumea ar vrea sa mearga acolo”, sustine acesta. Prin urmare, NASA si-a facut publica oferta de locuri de munca pentru urmatoarea expeditie selenara.

Cercetarile indelungate intr-un mediu atat de indepartat si arid necesita testarea impactului pe care acesta l-ar putea avea asupra oamenilor si masinilor implicate in proiect. Viitoarea baza selenara va fi folosita nu numai pentru explorarea spatiului cu ajutorul instrumentelor astrofizice si heliofizice, cat si pentru monitorizarea Pamantului.
“Acest proiect deschide o noua era a intelegerii mecanismului prin care s-au format atat Luna, cat si sistemul Pamant-Luna, dar si a modului in care oamenii pot trai intr-o alta lume”, a declarat Worden in cadrul unei intalniri stiintifice.

Sursa: Fox News