Home » D:News » Procesul cunosterii vietii este blocat de fosilele siberiene

Procesul cunosterii vietii este blocat de fosilele siberiene

Procesul cunosterii vietii este blocat de fosilele siberiene
Publicat: 30.09.2008
Intelegerea si cunoasterea originii tuturor animalelor precum si a ecosistemleor din perioada Phanerozoica depind strict de un sigur lucru, si anume de capacitatea de a interpreata corect urmele lasate de organismele ediacarane, afirma paleontologii rusi si australieni .

Marele dezavantaj pentru oamenii de stiinta care au studiat aceste organisme este reprezentat de imposibilitatea prezervarii oricarui fel de ramasite a tesuturilor moi ale ediacaranelor, stramosii primitivi ai molustelor din ziua de azi. Acest lucru este esential pentru cunoasterea primelor forme de fauna aparute pe Terra, precum si a tipului de biotop care a dus la posibilitatea aparitiei si dezvoltarii acestor forme primitive de viata.
Descoperirea acestor fosile cheie, necesare cunoasterii intregului proces al vietii pe Pamant este un proces dificil si anevoios, ingreunat in principal de faptul ca resturile acestor forme de viata au fost gasite in sedimentele bogate in carbon din Siberia si Australia. In cadrul acestui tip de sedimente, conservarea unor astfel de organisme primitive nu ii ajuta prea mult pe cercetatorii care vor sa reconstituie viata din acele timpuri indepartate.
Paleontologul rus Grigori Grazhdankin, afirma astfel ca pana la proba contrarie, nu avem nici o dovada referitoare la faptul ca primele forme de viata macroscopica ar fi mai vechi decat orice organism aparut in  Phanerozoic. La fel, nu putem fi siguri nici in privinta  vechimii formelor de viata primitive care au supravietuit pana in zilele noastre.

Sursa : Science Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase