Home » D:News » Turist spatial intreprinzator pe SSI

Turist spatial intreprinzator pe SSI

Turist spatial intreprinzator pe SSI
Publicat: 17.10.2008
Turistul spatial Richard Garriott a ajuns la bordul Statiei Spatiale Internationale pentru o sedere de 10 zile, dupa ce a achitat guvernului rus suma de 30 de milioane de dolari.

Naveta spatiala Soyuz, care a facut contactul cu Statia Internationala marti la ora 4:38, l-a transportat pe Garriot in compania astronautului NASA Michael Fincke si a cosmonautului rus Yuri Lonchakov.

Garriott, un texan care a facut avere din industria de jocuri video, este fiul fostului astronaut al NASA Owen Garriott, care a zburat in 1973 pe Skylab, predecesorul american al Statiei Spatiale Internationale.

In timp ce Richard Garriott spune ca zborul a fost implinirea visului de a calca pe urmele tatalui sau, declara ca ar vrea sa transforme evenimentul si intr-un succes comercial. Americanul va profita de calatoria spatiala pentru desfasurarea unor experimente de crestere a cristalelor proteice pentru o companie de biotehnologie co-fondata de tatal sau. El este de asemenea platit sa poarte un ceas pe toata perioada excursiei, pentru a-i testa performantele in conditii de imponderabilitate.

Garriott este a sase persoana civila care cumpara un bilet pe statia spatiala de la guvernul rus. Cu mai putin de o luna in urma, echipa Descopera a obtinut un interviu de la un alt turist spatial, Nik Halik, pe perioada in care acesta inca se antrena in vederea calatoriei sale spatiale. Il puteti citi aici ( http://www.descopera.ro/sporturi/3194551-nik-halik-un-altfel-de-miliardar)

Sursa : CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase